Močiutės "Napoleono" tortas

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Močiutės "Napoleono" tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g margarino VILNIUS kepiniams
450 g grietinės
5 stiklnės miltų
1 žiupsnelis druskos
7 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
300 g sviesto
1 l Pieno
1 citrina
2 arbatiniai šaukšteliai migdolų esencijos
0,5 stiklinės Kaukazinių slyvaičių arba spanguolių uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant lentos supilti 5 stiklines miltų, padaryti duobutę, į ją įmušti 1 kiaušinį, supilti grietinę ir gabaliukais supjaustytą margariną. Tai ilgiausias procesas ir jam reiketų plataus didelio peilio. Kapoti tešlą, kol neliks sausų miltų ir pradės lipti į vientisą gabalą. Tada jau galite baigti minkyti rankomis ir padalinti tešlą į 10-12 vienodų dalių, padaryti iš jų rutuliukus, sudėti į lėkštę ir minimum valandai padėti į šaldytuvą. Kol tešlą stingsta pradedu gaminti kremą. Išplaku kiaušinio trynius cu cukrumi. Užkaičiu virti 1 litrą pieno ir į jį pamažu srovele pilu išplaktus kiaušinius, pastoviai maišau (nuo puodo geriau nesitraukti) kol kremas sutirštėja. Gautą mase padedame, kad atvėstų. Geriausiai kambario temperatūroje. Tada išsuku sviestą su stikline cukraus iki purumo. Į Išsuktą sviestą, kantriai, po šauktą dedu atšalusį kremą ir suku, kol tampa vienalytė masė. Taip darau, kol sudedu visą kremą. Aš viską maišau medinių šaukštu (taip močiutės prisakyta). Pabaigoje sutarkuoju visą didelę citriną (kartu su žievele) ir įdedu migdolų esencijos. Kremas paruoštas. Belieka išsikepti blynus. Juos dažniausiai kepu iš vakaro. Kadangi blynus reikia sutepti jau atšalusius. Ant lentos labai gausiai priberkite miltų ir kočiokite apvalios formos blynus. Kad būtų lygūs, uždedu norimo dydžio dangtį ir apipjaunu. Iškočiotą blyną subadau tankiai šakute ir į orkaitę, 200-220 laipsnių temperatūros. Galite kočioti ir ant kepimo popieriaus. Atvėsusius blynus sutepame kremu. Sutepus pusę visų blynu vidurinį sluoksnį sutepu rūgščia uogiene. Viską sutepus tortą šiek tiek paspaudžiu iš viršaus su lentele. Viršutinis sluoksinis turi būti kremo! 1-2 blynus pasilikite torto puošimui. Aš leidžiu tortui šiek tiek pastovėti, tada sulyginu šonus ir aptepu juos likusiu kremu. Torto viršų ir šonus aptepu blyno trupiniais. O puošti galite kaip tik fantazija leidžia. Mano močiutė visada puošdavo migdolų riešutais. Man patinka puošti su šokoladu ir riešutais.
AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
beatuke
2010-12-23 20:03
o kiausiniu plakti tik trynius,ar ir baltimus? :0) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital