Minkštutis varškės ir obuolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Obuolių pyragas su varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
600 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Įdarui:
2 kilogramai obuolių
1 kilogramas kreminės varškės
230 gramų rudojo cukraus
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek cinamono
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek maltų migdolų (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, užpilti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Kai cukrus aptrips ir išsiskirs obuolių sultys, obuolius patroškinti keptuvėje ant silpnos ugnies, kol masė pasidarys tiršta, ir palikti atvėsti.
2.
Varškę elektriniu trintuvu ištrinti su cukrumi.
3.
Tešlai 2 kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti sviestą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti tešlą ir palikti 1 - 2 valandoms šaldytuve.
4.
Tešlą padalinti į 2 dalis, vieną dalį tešlos iškočioti ir sudėti kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Man tešla išėjo kaip trupiniai, todėl išdėliojau tešlą ant kepimo formos ir paspaudžiau. Toliau dėti obuolių masę, ant jos - varškę ir užbarstyti likusią tešlą.
5.
Likusį kiaušinį išplakti su trupučiu vandens ir visą pyragą ištepti plakiniu. Viršų apibarstyti migdolų trupiniais.
6.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie valandą, kol gražiai paruduoja pyrago viršus.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Rozalija
2017-10-20 10:05
Tik dar būtų labai ačiū, jei būtų nurodytas ir skardos dydis:). Ne visi pagal nutylėjimą supranta kokio dydžio kepimo forma naudota. ATSAKYTI
Vida
2017-10-20 17:16
Aš kepiau tokioje nemažoje stačiakampėje formoje, tikslių išmatavimų nepasakysiu, bet taip daugmaž 30x20 cm :) Čia didelis pyragas gaunasi, bet labai skanus! ATSAKYTI
Rozalija
2017-10-20 10:02
Viskas trumpai ir aiškiai, viskas susverta, pamatuota, tokie ir turi būti receptai, jei nori, kad kažkas pagal jį gamintų. Ačiū labai, būtinai pagaminsiu tokį skanų pyragą, tik dvigubai mažesnį, čia didelei šeimai:). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital