Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas

AUTORIUS:
Jurga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Šašlykas su kiviais
Autorius apie receptą: Su kiviais šašlykai labai greitai išsimarinuoja ir pavyksta idealiai skanūs, minkštučiai. Su kiviais šašlykai labai greitai išsimarinuoja ir pavyksta idealiai skanūs, minkštučiai. Jurga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 kilogramo kiaulienos kumpio (arba sprandinės)
2 vienetai kivių
1 vienetas svogūnų (didesnio)
pagal skonį prieskonių šašlykams
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulienos kumpį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sumaišyti su sutarkuotais kiviais ir sutarkuotais svogūnais (abu tarkuoju per burokinę tarką). P
2.
Pabarstyti druska, pipirais, mėgiamais šašlykų prieskoniais ir gerai išmaišyti.
3.
Palikti marinuotis 1 valandai, o tada kivių gabaliukus nubraukite ir iškart kepkite šašlyką.
Patarimai:
Jokiu būdu nelaikykite marinate ilgiau, nes kivių rūgštelė gali suardyti mėsos skaidulas. Jeigu su kiviais marinuojate paukštieną, laikykie ne ilgiau 15-20 minučių, nes paukštiena minkštesnė.
Jeigu norite stipesnio skonio šašlyko, drauge su kiviu sutarkuokite porą didesnių svogūnų ir kelias česnako skilteles. Svogūną būtent tarkuokite, o ne pjaustykite - taip greičiau išsiskirs jo sultys ir smarkiau įsigers į šašlyką.
AUTORIUS: Jurga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Eduarda
2019-05-08 15:43
Aš darau taip - šašlyką pamarinuoju iš vakaro įprastiniu būdu (svogūnai, česnakai, prieskoniai, actas arba kefyras), o likus pusvalandžiui iki kepimo įdedu tarkuotą kivį. TOBULAS ŠAŠLYKAS!!! ATSAKYTI
Adele
2019-04-27 10:15
Tai kiek suprantu jokio vandens ar acto nereik? Nes pirma syki darysiu. ATSAKYTI
Diana
2019-04-28 16:03
Ne, tikrai nereikia. Minkštumą mėsai suteiks kiviai. Tik neperlaikykite juose, nes bus per minkšta. ATSAKYTI
orle
2018-04-29 19:59
gavosi labai skanus saslykas,rekomenduoju kai reikia greitai paruosti ATSAKYTI
aida
2017-05-21 12:54
Užteks ir vieno kivio ir marinuoti ne ilgiau kaip pora val, nes kepant mėsa kris nuo iešmo, kivis lb greitai ir labai smarkiai minkština mėsą ATSAKYTI
Sigita
2017-05-21 22:09
Tai recepte juk ir parašyta, kad marinuoti ne ilgiau pusantros valandos :) ATSAKYTI
Vanda
2017-05-29 17:23
Taip, jeigu kivis didesnis, užteks ir vieno. Mano buvo gana maži, tai ant 1.5 kg mėsos dėjau du ir laikiau valandą. Labai minkštas ir skanus šašlykas gavosi, būtinai kartosiu ATSAKYTI
Marcius
2018-04-19 18:36
saslyka dek i groteles ir nekraicios nuo iesmu, kam tas vargas? ATSAKYTI
Zofija
2018-06-14 20:49
Marčiau, šašlykas ir veriamas ant iešmo,kad tolygiai keptų ir vidus mėsos gabaliukų. Kadangi iešmas taipogi kaista. ATSAKYTI
Raimonda
2018-06-16 20:01
O prieš kepant reiktų gal nuplaut?mes vos pusval.palaikėm marinate, o iškepus neskaniai miltingas mėsos apvalkalas liko.taip ir norėjosi nuplaut, ką ir padarėm...pliusas tik šašlo minkštumas. ATSAKYTI
Dalia
2019-04-24 15:15
Mes neplaunam, o nubraukiam visada kad nebūtų gabalėlių, nes svyla. Bet galima ir nuplauti, tik prieskoniais po to pabarstyti reikėtų. Dažnai su kiviu marinuoju, labai geras būdas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis