Minkštutis bulvių plokštainis su spirgučių padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvių plokštainis kugelis su padažu
Bulvių plokštainis kugelis su padažu
Bulvių plokštainis kugelis su padažu
Bulvių plokštainis kugelis su padažu
Autorius apie receptą: Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo bulvių
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 šaukštas taukų (lydytų)
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį druskos
Padažui:
200 gramų kiaulienos šoninės
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 pundelis laiškinių česnakų
1 šaukštas miltų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves ir svogūną nulupame, sutarkuojame. Pieną pakaitiname iki virimo. Į bulvių masę mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų. Gerai išmaišome. Bulves užpilame pakaitintu pienu. Masę permaišome.
2.
Kepimo skardą patepame lydytais kiaulių taukais (jei neturite tepkite aliejumi) ir supilame bulvių masę. Pašauname į iš anksto iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 45 min.
3.
Pasiruošiame spirgučių padažą. Šoninę supjaustome mažais kubeliais. Svogūną nulupame ir pasmulkiname. Spirgučius pakepiname iki gražios auksinės spalvos. Į keptuvę sudedame svogūnus, taip pat pakepiname, kol gražiai paruduos. Beriame miltus, gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Gardiname druska ir smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital