Minkštutės bandelės su varške ir uogomis

AUTORIUS:
Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bandelės su varške
Bandelės su varške
Bandelės su varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
700 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (ištirpinto)
60 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
42 gramai šlapių mielių (1 kubelio)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės
1 vienetas kiaušinių
37 gramai vanilinio pudingo milteliai (1 pakelio)
3 šaukštai pieno
2.5 šaukšto cukraus pudros (+pabarstymui)
8 gramai vanilinio cukraus
pagal poreikį uogų (aš naudojau trešnes, mėlynes, avietes)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Pabarstymui:
pagal poreikį migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų). Atskirai ištirpinti sviestą.
2.
Miltus sumaišyti su druska.
3.
Sutrupinti mieles, pilti pašildytą pieną, aliejų, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį, berti cukrų. Gerai išplakti šluotele.
4.
Suberti miltus sumaišytus su druska ir užminkyti tešlą. Tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų. Ant indo uždedu maistinę plėvelę ir praduriu keletą skylučių.
5.
Kai tešla pakyla, išimame iš indo ir padaliname maždaug į 16 gabaliukų. Iš jų suformuojame rutuliukus.
6.
Į kepimo skardą patiesiame kepimo popieriaus. Imame tešlos rutuliukus ir sudėliojame juos vieną šalia kito. Suplojame rutuliukus ir suformuojame dubenėlius - įspaudžiame duobutes stiklinės dugnu. Paliekame tarpus tarp bandelių, nes pakils ir dar padidės.
7.
Uogas perrenkame, nuplauname ir nusausiname. Jei naudojate uogas su kauliukais, juos išimti iš uogų.
8.
Įdarui į varškę įmušame kiaušinį, beriame vanilinį cukrų, pudingo miltelius, cukraus pudrą, truputį pamaišome ir tada supilame pieną. Viską išmaišome iki vientisos masės.
9.
Aptepimui išplakame kiaušinį su šlakeliu pieno.
10.
Į bandelės vidurį dedame įdaro ir uogų. Bandelės šonus aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome migdolų drožlėmis.
11.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. arba kol gražiai paruduos.
12.
Šiek tiek atvėsusias bandeles pabarstome cukraus pudra.
AUTORIUS: Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital