Minkštutės bandelės su faršu ir sūriu pagal turkišką receptą

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Mielinės bandelės su faršu ir sūriu
Autorius apie receptą: Dar vienas puikus mielinės tešlos receptas iš turkiškos virtuvės. Bandelės iškepa minkštutės, purios ir labai skanios, o įdarą galite pasirinkti, kokį jūs labiau Dar vienas puikus mielinės tešlos receptas iš turkiškos virtuvės. Bandelės iškepa minkštutės, purios ir labai skanios, o įdarą galite pasirinkti, kokį jūs labiau mėgstate. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
600 gramų miltų
100 mililitrų vandens (šilto)
100 gramų grietinės, 30% riebumo
100 mililitrų aliejaus
100 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukšteliai cukraus
9 gramai sausų mielių
7 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
450 gramų faršo (kiaulienos ir jautienos)
130 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
šiek tiek sezamo sėklų (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberti mieles ir cukrų ir palikti pastovėti 15 minučių.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, suberti druską, supilti šiltą pieną, aliejų, mieles, sudėti grietinę ir gerai išmaišyti. Palaipsniui suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Minkyti 6 - 7 minutes. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Jei tešla lipni,berti šiek tiek daugiau miltų. Aptepti tešlą aliejumi, dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti šiltoje vietoje apie 50 minučių.
3.
Įdarui keptuvėje apkepti faršą 5 - 7 minutes, tada sudėti pjaustytą svogūną ir dar šiek tiek pakepinti, kol jis suminkštės. Pabaigoje įmaišyti pomidorų padažą, prieskonius, žalumynus. Nuimėmus nuo dujinės palikti atvėsti.
4.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka.
5.
Pakilusią tešlą padalinti į 12 vienodų dalių. Iš kiekvienos iškočioti maždaug 13 centimetrų skersmens paplotėlį. Per vidurį dėti tarkuoto sūrio, ant jo - faršo. Sujungti ir užpausti tešlos kraštus, dėti bandeles sujungimu žemyn ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.
6.
Prieš kepant aptepti kiaušinio-pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir įstrižai viršuje įpjauti keletą pjūvių. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Iškepusias bandeles uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir leisti šiek tiek atvėsti.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital