Minkštučiai žemaičių blynai su špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Žemaičių blynai su špinatais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
50 gramų špinatų (šviežių, smulkintų)
1 šaukštas sviesto (lydyto)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų grietinės
150 gramų pieno
1 šaukštas sviesto
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis miltų
pagal skonį krapų (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirti su lupena, kai atvės, nulupti. Bulves sutrinti, įmušti kiaušinius, sudėti smulkintus špinatus, lydytą sviestą ir grietinę. Galiausiai suberti miltus, krakmolą, druską ir viską gerai išminkyti.
2.
Faršą pakepinti keptuvėje, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Į bulvių masę dėti įdaro ir formuoti paplotėlius. Apkepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, ko gražiai apskrus. Iškepusius dėti į dubenį ir uždengti dangčių.
4.
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėt smulkiai pjaustytą česnaką. Supilti išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinti keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėti krapus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital