Minkštos pusryčių bandelės

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Minkštos pusryčių bandelės
Autorius apie receptą: Šiandien iš pačio ryto iškepiau šviežių, naminių pusryčių bandelių. Iškepė traškios išorėje, o viduje labai minkštutės. Šiandien iš pačio ryto iškepiau šviežių, naminių pusryčių bandelių. Iškepė traškios išorėje, o viduje labai minkštutės. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
380 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno (šilto)
100 mililitrų vandens (šilto)
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos (nubraukto arba pagal skonį)
4 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti pieną, vandenį, berti cukrų, mieles, sumaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių šiltoje vietoje.
2.
Tuomet į dubenį su mielėmis berti druską, miltus ir apie 7 - 8 minutes minkyti tešlą. Tešla bus labai lipni, tad galima rankas dar pabarstyti miltais, bet ilgiau paminkius ji jau beveik nelips prie rankų. Miltų patarčiau daugiau nedėti.
3.
Dubenį ištepti aliejumi, įdėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti 1 valandą šiltoje vietoje.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į 6 dalis, jos nereikia daugiau minkyti, o tik labai lengvai suformuoti bandeles.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles, per vidurį įpjauti peiliu, pabarstyti miltais, uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti apie 20 minučių.
6.
Į puodą pripilti vandens, dėti į orkaitės dugną.
7.
Bandeles kepti įkaitintoje iki 220 - 230 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apskrus.
Patarimai:
Aš tešlą kildinu taip: įkaitinu orkaitę iki 30 C laipsnių temperatūros, ant orkaitės dugno dedu dubenį su labai karštu vandeniu, o ant kepimo formos patiesiu rankšluostį, dedu tešlą su dubeniu, uždarau orkaitę ir palieku kilti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital