Minkštos mielinės bandelės su varške iš vaikystės

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Varškės bandelės
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios, minkštos bandelės visai kaip vaikystėje! Tešla, minkant, gali pasirodyti lipnoka, bet ji bus mažiau lipni, kai pakils, tad nepasiduokite pagundai berti daugiau Labai skanios, minkštos bandelės visai kaip vaikystėje! Tešla, minkant, gali pasirodyti lipnoka, bet ji bus mažiau lipni, kai pakils, tad nepasiduokite pagundai berti daugiau miltų, nes bandelės bus kietos! (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (+trupučio bandelėms aptepti)
5 šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
40 gramų šlapių mielių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną šiek tiek pašildyti ir jame ištirpinti 5 šaukštus cukraus bei vanilinį cukrų. Sudėti mieles, jas sutrinti šakute ir palikti 10 - 15 minučių pastovėti, kol suputos.
2.
Į pieną berti persijotus miltus, berti druską, pilti tirpintą sviestą ir dėti 2 kiaušinių trynius. Užminkyti tešlą. Minkymo pradžuoje tešla gali atrodyti labai lipni, bet paminkius lipnumas sumažėja, tiesa, ji lieka lipnoka, bet nepasiduokite pagundai berti daugiau miltų. Uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti 1 - 1.5 valandos pastovėti šiltai, kad tešla pakiltų.
3.
Varškę išmaišyti su likusiu cukrumi, kiaušinio tryniu ir grietine.
4.
Delnus paberti miltais. Tešlą dalinti norimo dydžio kamuoliukais, pakočioti tarp delnų, šiek tiek suploti ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpus dar bandelių.
5.
Bandelių viduryje įspausti gilias duobutes ir į jas dėti varškės įdarą. Bandeles palikti pastovėti dar apie 10 minučių, kad dar truputį pakiltų.
6.
Bandelių kraštus aptepti pienu ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kepdamos bandelės kils, gali atrodyti, kad išbėgs įdaras, bet vėsdamos šiek tiek nusileis ir nebus tokios išsipūtusios.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Margarita
2019-03-08 17:22
Vienos skaniausių bandelių, kokias esu kepusi ATSAKYTI
Rasa
2018-03-04 17:59
Išbandžiau ir galiu pasakyti, kad bandelės labai skanios, visai kaip vaikystėje :) Man išėjo 9 gana didelės bandelės, į dalį dar dėjau uogienės truputį po varške, tai irgi labai skanu. Beje, kai kepė, tikrai truputį sunerimau, kai labai kilt pradėjo pūstis bandelės, bet vėsdamas viduriukas nusileido ir įdaras neišbėgo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital