Minkšti virtinukai su varške ir morkomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Minkšti virtinukai su varške ir morkomis
Minkšti virtinukai su varške ir morkomis
Minkšti virtinukai su varške ir morkomis
Minkšti virtinukai su varške ir morkomis
Autorius apie receptą: Jau ne pirmą kartą nutinka toks dalykas, kad dėl man neaiškių priežasčių tenka gelbėti prie galiojimo pabaigos einančius produktus, kurie mano šaldytuve užima genėtinai Jau ne pirmą kartą nutinka toks dalykas, kad dėl man neaiškių priežasčių tenka gelbėti prie galiojimo pabaigos einančius produktus, kurie mano šaldytuve užima genėtinai garbingą vietą. Šį kartą "išprotėti" baigė varškė, tad teko sukti galvą, kaip ją panaudoti įdomiai. Prisiminiau pas blogerę Kristiną matytus virtinius, kurie buvo pavadinti "Josvainių virtiniai", o aš paauglystėj tame krašte lankydavausi pas savo pusseseres, tad galvoju reikia perkelti šį patiekalą į savo virtuvę ir taip išgelbėti ponią varškę nuo "išprotėjimo". Kristina minėjo, kad šiam patiekalui naudojamas peletrūnas, bet dėja, dėja... tokio neradau pas save. Taigi, kaip žinote pas manę kartą į savaitę būna lietuviški patiekalai, tad drįstu ir šiuos virtinius priskirti jai. Padažą naudokite kokį mėgstate: spirgiukų, grietinės ar kaip mano vaikas mėgsta su sviestu tik. Rekomenduoju naudoti riebią varškę, o dar geriau naminę. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (šilto, apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
450 gramų riebios varškės
1 vienetas morkų (didelės, virtos su lupena)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis peletrūno (smulkinto)
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
pagal skonį kvietinių miltų (pabarstymui)
pagal poreikį vandens (virimui)
pagal poreikį druskos (virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį.
2.
Į stiklinę įpilkite drungno vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir ištirpinkite, tuomet pamažu pildami į dubenį su miltais minkykite tešlą. Vandens viso gali ir neprireikti. Tešla turi nelipti prie rankų, nelabai minkšta ir nelabai kieta. Jeigu ji drėgnesnė nei norėtumėte įberkite dar šiek tiek miltų. Suminkykite tešlą į kamuolį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pabrinkti bent pusvalandį, kad taptu elastingesnė.
3.
Įdarui varškę pertrinkite per sietelį į dubenį.
4.
Morką nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka, sudėkite į dubenį su varške. Suberkite peletrūnus, įmuškite kiaušinį ir berkite druską. Viską gerai išmaišykite, kad masė taptu vientisa.
5.
Tešlą padalinkite į 2 - 3 dalis. Stalviršį pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlos lakštą. Su stikline išspauskite apskritimus, į vidurį dėkite po šaukštą įdaro, suformuokite virtinį ir šakute prispauskite šonus.
6.
Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, užvirkite, sudėkite virtinius ir nuo užvirimo momento pavirkite 2 - 4 minutes, tuomet išgriebkite ir valgykite su pasirinktu padažu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital