Moliūginiai keksiukai su kreminiu siurprizu - minkšti ir purūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Moliūgų keksiukai
Moliūgų keksiukai
Moliūgų keksiukai
Moliūgų keksiukai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
210 gramų moliūgų tyrės
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų cukraus
120 gramų augalinio aliejaus (arba tirpinto ir atvėsinto sviesto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
100 gramų tepamo sūrelio (naudojau Philadelphia, taip pat puikiai tiks maskarponės sūris)
30 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis citrinų sulčių (apytikriai)
Pabarstymui:
40 gramų cukraus
20 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
20 gramų sviesto (šalto)
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame moliūgų tyrę: nenuluptus moliūgus supjaustome stambiomis, 5–6 cm pločio, riekėmis, jas minkštimu į viršų dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstome aliejumi ir kepame 200 °C orkaitėje, kol moliūgai suminkštės (apie valandą). Moliūgų kepimo laikas priklauso nuo jų rūšies, sunokimo, tad vis patikrinkite peiliu. Atvėsusius moliūgus nulupame ir sutriname iki tyrės konsistencijos.
2.
Sumaišome kreminio įdaro ingredientus (geriausia išsukti šakute arba rankiniu plaktuvu). Šaukšteliu suformuojame 12 bokštelių ant sviestinio popieriaus ir dedame į šaldymo kamerą bent valandėlei, kad sustingtų.
3.
Ruošiame tešlą. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Atskirame dubenyje išmaišome kiaušinius, aliejų, cukrų ir moliūgų tyrę. Sujungiame drauge miltų ir kiaušinių mases. Lengvai išmaišome, kol ingredientai susijungia, bet neperplakame.
4.
Pabarstukams sumaišome ingredientus trintuvu (keliais greitais impulsais) arba šakute. Turi susidaryti 2–3 mm dydžio trupinukai.
5.
Pasiruoškime 12 keksiukų formelių. Į kiekvieną pilame po kupiną valgomąjį šaukštą tešlos (1/3 formelės).
6.
Įtaisome iš kameros ištrauktus kreminio įdaro bokštelius. Lengvai spustelėkite. Užklojame juos likusia tešla taip, kad įdaras pasislėptų.
7.
Keksiukus apiberiame pabarstukais ir pašauname 18–20 min. į 175 °C orkaitę.
8.
Iškepusius keksiukus prieš skanaujant visiškai atvėsiname.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital