Minkšti plikyti sausainiai

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Porcijų skaičius: 70
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Minkšti plikyti sausainiai
Autorius apie receptą: Šie sausainiai - saldūs, drėgni, minkšti. Tikras vaikystės priminimas. Šie sausainiai - saldūs, drėgni, minkšti. Tikras vaikystės priminimas. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 70
350 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
165 gramai kvietinių miltų
100 gramų cukraus
70 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną, kubeliais supjaustytą sviestą ir cukrų pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol sviestas bei cukrus ištirps, o pieno šonuose ims kilti pirmieji burbuliukai.
2.
Sumažinkite ugnį iki minimaliaus ir vienu ypu į karštą pieną suberkite miltys. Gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir maišydami kaitinkite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų ir susiformuos į tarsi kamuolį.
3.
Nukelkite nuo ugnies, perdėkite tešlą į kitą indą, šaukštu paplokštinkite ir leiskite tešlai ir šiek tiek atvėsinti (5-10 minučių). Ji turi likti šilta, bet jokiu būdu ne karšta, kad nesutrauktų kiaušinių.
4.
Po vieną muškite kiaušinius, labia gerai išmaišydami tešlą po kiekvieno iš jų.
5.
Dėkite tešlą į konditerinį maišelį, ant kepimo popieriaus išklotų skardų išspauskite sausainius.
6.
Kepkite įkaitintoje iki 200ºC orkaitėje kaitinimo iš viršaus ir apačios režimu (arba 180ºC orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 15-20 minučių, kol sausainiai pakils ir gražiai pagels.
Patarimai:
Labai svarbu - kiaušinių tešlai gali reikėti ir šiek tiek daugiau arba truputį mažiau. Tikslus jų kiekis labai priklauso ir nuo miltų rūšies, ir nuo kiaušinių dydžio, ir nuo pieno mišinio kaitinimo trukmės. Kiaušinių dėkite tiek, kad tešla įgautų žvilgesį, tačiau laikytų formą - perbraukus per ją pirštu, griovelis turėtų likti ryškus, nesubėgti. Daugiau apie plikytos tešlos ruošimo niuansius skaitykite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Justyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Sandra
2021-01-10 19:31
Gavosi kietoki nesuprantu kažką ne taip įdėjau ATSAKYTI
Ieva
2021-01-11 09:33
O kepdami gerai kilo? Jei taip - tuomet tikriausiai miltų daugokai arba perkepė šiek tiek. ATSAKYTI
Sandra
2021-01-11 12:21
Nekilo ATSAKYTI
Ieva
2021-01-11 17:03
Svarbu sausainius dėt į jau įkaitintą orkaitę :) ATSAKYTI
Jolita
2020-09-01 23:28
Labai skanūs, lengvai pagaminami ATSAKYTI
Roberta
2020-08-19 21:32
Gavosi tobuli ATSAKYTI
Karolina
2020-03-31 20:04
Man ne i viena kamuoli, o i daug gumulu suvire miltai. Kazka darau ne taip?:) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-03-31 21:40
Galbūt miltus subėrėte ne vienu kartu, o po truputėlį? Tas galėjo paveikti konsistenciją. Štai čia yra labai panašus receptas žingsnis po žingsnio su nuotraukomis, galbūt pravers ateičiai, nes šie sausainukai tikrai puikūs! ATSAKYTI
Sonata
2019-02-09 18:19
Skanūs, bet mano skoniui truputi per saldūs, kitąsyk šiek tiek pamažinsiu cukraus ATSAKYTI
Nijole
2020-11-18 13:44
Man jie per daug saldus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital