Minkšti moliūgų keksiukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Minkšti moliūgų keksiukai
Minkšti moliūgų keksiukai
Minkšti moliūgų keksiukai
Autorius apie receptą: Skanūs, minkštučiai, geltoni, purūs. Norisi vieno ir dar vieno. Taip tai moliūginiai keksiukai. Darbo su jais bus visai mažai, jei turėsite pasiruošę moliūgų tyrę iš Skanūs, minkštučiai, geltoni, purūs. Norisi vieno ir dar vieno. Taip tai moliūginiai keksiukai. Darbo su jais bus visai mažai, jei turėsite pasiruošę moliūgų tyrę iš anksto. Iš nurodytų ingredientų kiekio iškepiau 24 keksiukus. Receptą radau Sauletavirtuve.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų moliūgų tyrės
210 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
145 gramai saulėgrąžų aliejaus
125 gramai jogurto, natūralaus (lieso)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgų tyrei moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į ištiestą kepimo popieriumi kepimo skardą. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30-40 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galime įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus). Ir štai moliūgų tyrė paruošta. Kiek nesunaudosime keksiukų kepimui, galima pilti į šaldymo maišelius ir užšaldyti kitiems kartams.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
3.
Kitame dubenyje išplakame moliūgų tyrę, kiaušinius, aliejų ir jogurtą. Sumaišome su miltų mišiniu. Įspaudžiame citrinos sulčių. Masę dar kartą gerai išmaišome.
4.
Keksiukų formeles iki trečdalio pripildome masės.
5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Atvėsiname ir ragaujame.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Aurelija Griksaite
2020-10-13 19:56
Man neikepe vidus. Kepiau gainir vistiek. Ir is antronkarto dadejau moltu vistiek. Gal kad moliūgo tyrė labai skysta gavos ? Gal tas skystis moliūgo kaltas ? Nesuprantu ATSAKYTI
Aaaa
2020-10-09 12:13
Kiek aliejaus? ATSAKYTI
Greta
2020-10-09 15:57
145 gramai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital