Minkštas varškės pyragas su uogomis (arba uogiene)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Minkštas varškės pyragas su uogomis (arba uogiene)
Autorius apie receptą: Labai paprastas, labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Žinoma, jei uogienės nereikia virti. O uogiene galite rinktis, kokią jūs mėgstate, o kadangi aš jokios Labai paprastas, labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Žinoma, jei uogienės nereikia virti. O uogiene galite rinktis, kokią jūs mėgstate, o kadangi aš jokios neturėjau, tai greitai išsiviriau pati. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų varškės 9% (sausesnės)
200 gramų kvietinių miltų (apytiksliai)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (L dydžio, jei turite mažesnius, reikės 1.5)
50 mililitrų aliejaus (bekvapio)
1.5 šaukšto aguonų (apytiksliai)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis vanilės
Įdarui:
2 vienetai bananų (gerai sunokusių, svoris su žievele 186 g)
110 gramų šaldytų aviečių (arba kitų uogų)
2 šaukštai migdolų (smulkiai sukapotų, be odelės)
pagal skonį cukraus
Viršui:
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į mažą puodą sudėti avietes ir mažais gabalėliais supjaustus bananus. Berti pagal skonį cukraus ir kaitinti iki masė užvirs. Pavirti ant mažos ugnies apie 12 - 15 minučių iki sutirštės. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
2.
Į dubenį supilti cukrų, vanilę, įmušti kiaušinį, sudėti varškę ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
3.
Į sutrintą masę įpilti aliejaus, suberti aguonas ir kepimo miltelius, išmaišyti, palaipsniui vis išmaišant berti miltus. Išminkyti. Tešla turi būti minkšta ir vos limpanti prie rankų. Nepadauginkite miltų, nes kepinys nebebus toks minkštas.
4.
Stalą pabarstyti miltais, tešlą iškočioti 3 - 4 mm storio stačiakampio formą.
5.
Ant iškočiotos tešlos tepti išvirtą aviečių uogiene, pabarstyti smulkintais migdolais. Suvynioti į suktinuką, užlenkti galus, užspausti kraštą.
6.
Per vidurį perpjauti per pusę, paliekant vieną galą neįpjautą. Supinti pynutę pjūviu į viršų.
7.
Kekso kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, atsargiai įdėti pynutę į kepimo formą, šiek tiek suspausti ją iš galų, kad tilptų.
8.
Susmulkinti sviestą mažais gabaliukais ir sudėlioti ant pynutės viršaus.
9.
Kepti įkaitintoje iki 170 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 - 55 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įkišus į pyrago centrą ir ištraukus, jis turi likti švarus. Jei pyrago viršus pradeda labai kepti, galima uždengti viršų su folija.
10.
Pyragą pjaustyti jau atvėsusį, prieš tiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Vietoje šaldytų uogų bei bananų galima naudoti bet kokią megstamą uogoenę. Jos reikės 3 - 4 valgomųjų šaukštų.
Kepimui naudojau 24 cm ilgio kekso forma.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Antanina
2020-02-04 14:23
O kur kiausinis dedasi ATSAKYTI
Andzelika
2020-02-04 14:32
2-ame punkte pamirso parasyti . Kiausini, cukru , vanile ir varske sutrinti iki vientisos mases. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-02-04 14:46
Ačiū Jums už pastebėjimą, klaidelę pataisėme :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital