Minkštas varškės pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Varškės pyragas su aguonomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštas ir labai skanus varškės pyragas smaližiams. Ruošiamas su sausainių pagrindu, todėl nereikia minkyti tešlos. Minkštas ir labai skanus varškės pyragas smaližiams. Ruošiamas su sausainių pagrindu, todėl nereikia minkyti tešlos. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
300 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Įdarui:
800 gramų varškės 9%
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 vienetai kiaušinių
4 vienetai konservuotų persikų (galima ir nedėti)
4 šaukštai aguonų
2 šaukštai krakmolo (arba miltų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo formos nusegamais kraštais dugną iškloti kepimo popieriumi. Formą naudoju apvalią 26 cm skersmens.
2.
Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Paskirstyti trupinius ant kepimo formos dugno ir ranka spaudžiant suformuoti dugną bei kraštelius.
3.
Pagrindą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kol labai lengvai rustels), kad pagrindas sutvirtėtų.
4.
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, kad būtų vientisa, ir ją sumaišysi su grietine, cukrumi, augonomis, krakmolu bei vaniliniu cukrumi. Atskirai lengvai paplakti kiaušinius (tik kad susijungtų tryniai ir baltymai) ir įmaišyti juos į varškę. Konservuotus persikus gerai nuvarvinti ir supjaustyti gabaliukais, įmaišyti į varškės masę. Varškės kremą supilti ant sausainių pagrindo.
5.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą - 1 valandą ir 10 minučių.
6.
Pyragą visiškai atvėsinti ir pjaustyti tik atvėsusį (man jis pats skaniausias, kai pastovi bent keletą valandų šaldytuve). Patiekiant jį dar galima papuošti uogomis.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Valentina
2019-04-18 12:09
O ką daryti su aguonomis ir krakmolu? ATSAKYTI
Diana
2019-04-19 17:14
Sumaišyti su varške, kaip parašyta 4-ame gaminimo žingsnyje :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital