Minkštas varškės ir obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Minkštas varškės ir obuolių pyragas
Minkštas varškės ir obuolių pyragas
Minkštas varškės ir obuolių pyragas
Minkštas varškės ir obuolių pyragas
Minkštas varškės ir obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Minkštas, drėgnas ir labai skanus pyragas su traškiu riešutų sluoksniu. Minkštas, drėgnas ir labai skanus pyragas su traškiu riešutų sluoksniu. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės
3 vienetai obuolių
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (didelių)
100 gramų sviesto (labai minkšto)
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
12 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
100 gramų graikinių riešutų
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį sudėkite labai minkštą sviestą (aš truputį pašildžiau mikrobangų krosnelėje, bet neišlydžiau), druską, cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai plakite elektriniu plakikliu 2 minutes.
2.
Tada įmuškite kiaušinius ir dar plakite 1-2 minutes. Įtrupinkite varškę ir mentele išmaišykite. Įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais, vėl mentele išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turėtų būti tirštoka.
3.
23 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite ir tolygiai paskirstykite tešlą.
4.
Pabarstymui į smulkintuvą suberkite riešutus, cukrų, cinamoną ir viską susmulkinkite.
5.
Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
6.
Pusę obuolių kubelių sudėkite ant tešlos ir šaukštu lengvai įspauskite į tešlą. Ant viršaus sudėkite likusius obuolių kubelius. Apibarstykite riešutų mase (aš dar uždėjau ir kelis sulaužytus riešutus, bet tai nebūtina).
7.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Jei ne, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą palikite šiek tiek atvėsti kepimo formoje. Pravėsusį pyragą išimkite iš formos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital