Minkštas tortas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Minkštas tortas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Skanus, minkštutis, o kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Skanus, minkštutis, o kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
90 gramų kvietinių miltų
25 gramai sviesto
1 šaukštas pieno
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
110 gramų cukraus pudros
30 mililitrų vandens (karšto)
10 gramų želatinos milteliai (naudojau tą, kiuri iš karto užpilama karštu vandeniu)
Sirupui:
0.5 vieneto apelsinų (išspaustų sulčių)
2 šaukštai vandens (karšto)
1 šaukštas cukraus
Papuošimui:
pagal poreikį uogų (braškių, serbentų, aviečių ar kitų turimų, nebūtina)
pagal poreikį mėtų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų.
2.
Į puodą pripilti vandens, užkaisti, padėti dubenį su kiaušiniais ir cukrumi taip, kad šiltų nuo garų ir plakti iki kol masė taps puri. Tuomet iškelti iš vandens garų ir dar minutę paplakti.
3.
Sviestą išlydyti. Į dubenį su išplaktais kiaušiniais įsijoti miltus, atsargiai permaišyti mentele, tuomet supilti sviestą ir pieną.
4.
20 cm skersmens kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti tešlą, kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsinti.
5.
Į dubenį pilti grietinėlę, cukraus pudrą ir plakti iki purumo. Tuomet įmaišyti maskarponę.
6.
Užvirti vandenį. Į puodelį suberti želatiną, užpilti karšto vandens ir permaišyti iki kol ištirps. Kai ištirps, įmaišyti į paruoštą kremą.
7.
Atvėsusį biskvitą perpjauti į dvi dalis.
8.
Į puodelį įpilti karšto vandens, suberti cukrų. Perpjauti apelsiną pusiau ir iš vienos pusės įspausti sulčių. Išmaišyti. Šiuo sirupu aptepti biskvitą, tuomet sutepti kremu, uždėti antrą biskvito dalį, sulieti sirupu, o viršų ir šonus gausiai apdengti likusiu kremu.
9.
Paruoštą tortą padėti į šaldytuvą porai valandų ar visai nakčiai.
10.
Prieš patiekiant papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
Puošti galima pagal savo fantaziją ar ką turite namuose. Tortas bus gražus papuošus tik kremu, naudojamu pertepime, pabarsčius šokolado drožlėmis, padėliojus vaisių, pavyzdžiui, kivių griežinėliais, mandarinų skiltelėmis, plonais citrinų griežinėliais, konditeriniais pabarstukais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital