Minkštas pyragas su varške ir uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Minkštas pyragas su varške ir uogiene
Minkštas pyragas su varške ir uogiene
Minkštas pyragas su varške ir uogiene
Minkštas pyragas su varške ir uogiene
Minkštas pyragas su varške ir uogiene
Autorius apie receptą: "Šeimininkės vadove" (1963 m.) radau varškės plokštainio receptą, jį patobulinau uogiene ir pavyko puikus pyragas! Beje, jis skoniu primena "Draugystės" pyragą. "Šeimininkės vadove" (1963 m.) radau varškės plokštainio receptą, jį patobulinau uogiene ir pavyko puikus pyragas! Beje, jis skoniu primena "Draugystės" pyragą. Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai grietinės
5 gramai sodos
Įdarui:
600 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pertepimui:
300 gramų uogienės (tirštos, aš naudojau spanguolių)
Aptepimui:
2 vienetai kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukau iki baltumo.
2.
Kitame inde išplakiau kiaušinius su cukrumi. Sumaišiau su sviestu. Sudėjau grietinę su soda, išmaišiau.
3.
Miltus persijojau, subėriau į kiaušinių-sviesto masę. Užminkiau tešlą.
4.
Iš trijų ketvirtadalių tešlos iškočiojau lakštą ir įtiesiau į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Likusią tešlą padėjau į šaldytuvą.
5.
Plokštainio padą kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Palikau atvėsti.
6.
Įdarui atskiriau kiaušinių baltymus nuo trynių. Varškę su tryniais sutryniau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišiau.
7.
Kiaušininių baltymus išplakiau iki standžių putų ir įmaišiau į varškės masę.
8.
Atvėsusį padą aptepiau spanguolių uogiene ir ant viršaus sudėjau varškės masę.
9.
Iškočiojau iš likusios tešlos lakštą ir uždėjau ant varškės masės.
10.
Aptepimui paplakiau kiaušinių trynius ir aptepiau pyrago viršų. Padariau šakute dryžius.
11.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rima
2023-05-19 21:18
Išėjo labai skanus. Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital