Minkštas meduolis su glajumi

AUTORIUS:
Dr. Oetker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Minkštas meduolis su glajumi
Minkštas meduolis su glajumi
Minkštas meduolis su glajumi
Autorius apie receptą: Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta meduolius. Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta meduolius. Dr. Oetker
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Tešlai:
0.5 kilogramo   kvietinių miltų
5 vienetai   kiaušinių
400 gramų   medaus  (skysto)
250 gramų   grietinės
180 gramų   cukranendrių cukraus
50 gramų   sviesto  (tirpinto)
2 šaukšteliai   prieskonių meduoliams
1 šaukštelis   sodos  (naudojome Dr. Oetker)
1 žiupsnelis   druskos
Papuošimui:
280 gramų   glajaus  (naudojome Dr. Oetker baltą glajų)
100 gramų   baltojo šokolado skonio glajus  (Dr. Oetker baltojo šokolado glajus)
1 sauja   spanguolių  (jų šakelių)
1 sauja   šalavijo
10 gramų   pabarstukų  (naudojome Dr. Oetker pabarstukų žirnelių rinkinį)
2 šaukštai   cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų pakaitinkite su prieskoniais bei druska ir palikite atvėsti.
2.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų.
3.
Tada įmaišykite medų, grietinę, sviestą, įsijokite miltus su soda. Viską gerai išplakite, supilkite į vieną didelę arba dvi ar tris mažas formas. Pašaukite į 160-180 °C orkaitę ir kepkite 40-50 min. arba kol į tešlą įsmeigę medinį iešmelį ištrauksite jį švarų.
4.
Atvėsusį meduolį išimkite iš formos.
5.
Dekoravimui balto arba baltojo šokolado glajaus pakuotę pakaitinkite karštame vandenyje, užtepkite glajų ant kepinio, papuoškite žalumynais, uogomis bei pabarstukais.
Patarimai:
Kaip pasigaminti preskonių mišinio meduoliams? Reikės sumaišyti šiuos maltus ingredientus: 30 g cinamono, 30 g kvapiųjų pipirų, 20 g gvazdikėlių, 5 g kardamono, 5 g žvaigždanyžių, 5 g muskatų, 10 g imbiero bei 1 apelsino plonai nutarkuotos žievelės.
Jeigu medus susikristalizavęs, pakaitinkite dubenėlyje ant silpnos ugnies - bus skystas.
Į meduolių tešlą galima įberti riešutų, džiovintų uogų bei vaisių gabaliukų.
AUTORIUS: Dr. Oetker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital