Minkštas keksas su karamele

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Minkštas keksas su karamele
Autorius apie receptą: Labai skanus keksas. Naudota 24 cm kekso forma. Labai skanus keksas. Naudota 24 cm kekso forma. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkštos)
180 gramų cukraus
125 gramai saldainių (karamelinių, minkštų)
100 mililitrų pieno
3 šaukštai tirpios kavos
1 šaukštas kakavos
1 šaukštas vandens (karšto, apytikriai)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Glajui:
50 gramų juodojo šokolado
40 mililitrų pieno (arba neriebios grietinėlės)
Viršui:
20 gramų riešutų (smulkintų)
1 šaukštas cukraus
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilę, druską ir išplakti iki purios masės. Tuomet mušti po vieną kiaušinį vis išplakant.
2.
Į dubenį su paruošta mase pilti pieną, berti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis.
3.
Karamelinius saldainius supjaustyti.
4.
Į vieną tešlos dalį suberti supjaustytus saldainius ir išmaišyti.
5.
Į puodelį suberti kavą, įpilti vandens ir išmaišyti.
6.
Į antrą tešlos dalį supilti paruoštą kavą, suberti kakavą ir išmaišyti.
7.
Kekso formą (naudojau 24 cm formą) ištepti aliejumi, šiek tiek pabarstyti miltais. Sluoksniuojant dėti tamsios tešlos sluoksnį, tuomet šviesios, vėl tamsios ir taip sluoksniuoti iki kol neliks tešlos. Tuomet šakute dar permaišyti, kad keksas būtų marmurinis.
8.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 55 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įsmeigus ir ištraukus, smeigtukas turi likti švarus.
9.
Keksui iškepus, palikti jį atvėsti formoje, o tuomet apvertus atsargiai išimti.
10.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, ištirpinti, supilti pieną, išmaišyti ir aplieti keksą.
11.
Į keptuvę berti cukraus, ištirpinti, suberti riešutus ir trumpai pakepti. Kai atvės, suberti ant kekso.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital