Minkštas keksas su grietinėlės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Minkštas keksas su grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus keksas, siūlau išbandyti ir Jums. Labai skanus keksas, siūlau išbandyti ir Jums. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
250 gramų kvietinių miltų
180 gramų cukraus
125 gramai sviesto (minkšto)
125 mililitrai pieno (kamabrio temperatūros)
1 vienetas citrinų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
2 vienetai citrinų (nedidelių)
2 šaukšteliai cukraus (apytikriai)
Kremui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminio sūrio
pagal skonį cukraus pudros
pagal skonį citrinos žievelės
pagal skonį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, įtarkuoti 1 citrinos žievelę ir išplakti iki vientisos masės.
2.
Į dubenį su apruošta mase įmušti po vieną kiaušinį ir vis išplakti, tuomet įsijoti miltus, kepimo miltelius, įberti druskos ir gerai išmaišyti, supilti pieną ir dar kartą permaišyti.
3.
Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 170 - 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus į keksą ir ištraukus, jis turi likti švarus.
4.
Sulaistymui į dubenėlį išspausti dviejų citrinų sultis, suberti cukrų ir išmaišyti.
5.
Kai keksas iškeps, išimti iš orkaitės, viršų subadyti mediniu smeigtuku ir aptepti paruoštu sirupu. Palikti formoje iki kol atvės.
6.
Kremui į dubenį pilti grietinėlę, dėti sūrį, berti cukraus pudrą, įpilti citrinų sulčių, įtarkuoti žievelės, gerai išplakti iki vientisos purios masės.
7.
Atvėsusį keksą perpjauti į 3 dalis, ant pirmos dalies tepti kremo, dėti antrą dalį, vėl užtepti kremo ir dėti trečiąją biskvito dalį. Dėti į šaldytuvą bent valandai, pjauti ir mėgautis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital