Minkštas kavos pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kavos pyragas
Kavos pyragas
Kavos pyragas
Autorius apie receptą: Iš pirmo žvilgsnio šis pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris… Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia Iš pirmo žvilgsnio šis pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris… Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai. Vienintelis dalykas ko jums prireiks prie pyrago, tai puodelio karšto gėrimo – kavos, kakavos, arbatos ar pan. Aš pyragą kepiau didelėje kepimo formoje, todėl jis iškepė nestoras (matosi nuotraukoje, kokio storio iškepė). Jeigu pyragą keptumėte mažesnėje formoje, tuomet, žinoma, pyragas iškeptų storesnis. Bet man tuo ir patinka šis pyragas, kad gablėliai ploni, nedideli, tada biskvitas puikiai susiderina su kavos glaisto kiekiu. Norėdami dar labiau sustiprinti kavos skonį, į glaistą galite įmaišyti šiek tiek maltos kavos granulių. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
290 gramų miltų
180 mililitrų pieno
175 gramai cukraus
150 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kakavos (nesaldintos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
175 gramai cukraus pudros
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 šaukštai vandens (šilto)
2 šaukštai kakavos (nesaldintos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio tirpios kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Margariną ištirpiname mikrobangėje ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, naudodami elektrinį plakiklį. Plakame ~5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 225 C. Kepimo skardą patepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.
5.
Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
6.
Glajui viename dubenyje sumaišome cukraus pudrą, sviestą, vandenį, kakavą, tirpią kavą ir vanilinį cukrų. Užtepame ant atvėsusio pyrago. Supjaustome gabalėliais ir skanaujame!
7.
Jei norite, ant pyrago papildomai galite užbarstyti kokoso, migdolų drožlių ar kitų susmulkintų riešutų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
ANTONINA
2021-11-26 16:08
O ar glajui nereikia tirpinti sviesto? Kaip kitaip jis išsimaišys ATSAKYTI
Aistė
2021-11-26 16:52
Nereikia, bet sviestas turi būti minkštas, plius, reikia šiek tiek šilto vandens, tad puikiai viskas išsimaišo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital