Minkštas ir drėgnas varškės keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Varškės keksas
Varškės keksas
Varškės keksas
Varškės keksas
Autorius apie receptą: Nežinau ar būčiau kepusi keksą iš varškės (nes pagrindinis keksų ir keksiukų valgytojas nevalgo keptos varškės, bei keptų obuolių (o man būtent viskas kas kepta su varške Nežinau ar būčiau kepusi keksą iš varškės (nes pagrindinis keksų ir keksiukų valgytojas nevalgo keptos varškės, bei keptų obuolių (o man būtent viskas kas kepta su varške ir obuoliais labai skanu, bet aš nebeleidžiu sau mėgautis šiais skanėstais dažnai)). Tačiau per didelis kiekis varškės šaldytuve reikalavo būti sunaudotas. Ir ne be reikalo matomai užkliuvau už kekso su varške. Mano didžiai nuostabai, keksas išėjo tobulas. Jis patiko ne tik man, bet ir tam, kas nevalgo keptos varškės. Dar šiltas jis man priminė mažytes varškės spurgas, o atvėsęs išliko drėgnas ir minkštas. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
300 gramų varškės 9%
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
Papildomai:
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
pagal poreikį sviesto (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir ištrinti. Įmušti po vieną kiaušinį, vis išplakant.
2.
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu plaktuvu.
3.
Į dubenį su sviesto ir kiaušinių mase sudėti varškę, suberti vanilinį cukrų ir išmaišyti. Įsijoti miltus su soda, vėl gerai išmaišyti. Stenkitės nepermaišyti. Maišyti tol, kol nebesimatys miltų.
4.
Kekso formą ištepti sviestu. Supilti paruoštą masę.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes arba kol keksas, patikrinus mediniu pagaliuku (įsmeigus ir ištraukus pagaliuką, jis turi būti sausas) bus iškepęs.
6.
Atvėsusį keksą išimti iš formos ir apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Ramunė
2024-01-03 16:56
Kepu. Laukite komentaro ATSAKYTI
Daiva
2023-06-29 22:03
Labai skanus, purus, minkštas keksas. Aš tik trindama varškę sudėjau indelį ,,Dobilo“ vanilinio jogurto, nes varškė buvo sausoka. Tikrai nepakenkė:) ATSAKYTI
Rolanda
2022-11-30 19:44
Labai skanus keksas. Masė gavosi gan tirštoka, galvojau, kad niesigaus nieko, bet tikrai labai skanus drėgnas keksas. Kepsiu dar kartą tikrai :) ATSAKYTI
Livija
2022-06-11 18:54
Ačiū už receptą. Superinis! ATSAKYTI
Rusnė
2022-04-25 18:14
Labai ačiū už receptą, būtinai kepsiu dar kartą . Keksas gavosi švelnios tekstūros, drėgnas, labai gardus! Dėjau mažiau cukraus( nes pasirodė, kad daugoka), bet kitą kartą dėsiu tiek kiek nurodyta :)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital