Minkšta sūrio pynutė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Minkšta sūrio pynutė
Autorius apie receptą: Puri, minkštutė ir labai skani. Prie grilyje keptos mėsytės tiks puikiai. Pagaminti lengva, tik, žinoma, užtrunka šiek tiek laiko, kol pakyla tešla. Naudota 30 cm kekso forma. Puri, minkštutė ir labai skani. Prie grilyje keptos mėsytės tiks puikiai. Pagaminti lengva, tik, žinoma, užtrunka šiek tiek laiko, kol pakyla tešla. Naudota 30 cm kekso forma. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
170 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų alyvuogių aliejaus (+ dar šiek tiek aptepimui)
20 gramų cukraus
1 šaukštelis jūros druskos (arba kitos)
6 gramai sausų mielių
Įdarui:
150 gramų sūrio
80 gramų sviesto (minkšto, apytikriai)
4 skiltelės česnako
1 šaukštas krapų (smulkintų)
2 šaukšteliai provanso žolelių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilti pieną, berti cukrų, mieles. Palikti 10 minučių pastovėti. Tuomet įpilti aliejų, berti druskos, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
2.
Į dubenį su mielėmis palaipsniui berti miltus ir 5 - 6 minutes minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.
3.
Dubenį ir tešlą ištepti aliejumi, dėti tešlą ir uždengti rankšluosčiu. Palikti kilti šiltoje vietoje 1 valandą.
4.
Įdarui sūrį sutarkuoti stambia tarka. Česnaką sutarkuoti smulkia tarka.
5.
Į dubenį dėti sviestą, berti krapus, provanso žoleles, tarkuotą česnaką ir išmaišyti.
6.
Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį. Tešlos storis turi būti apie 4 mm.
7.
Ant iškočiotos tešlos tepti sviesto masę, suberti sūrį ir susukti į vyniotinį. Perpjauti jį horizontaliai per pusę, bet ne iki galo. Supinti pynutę pjūviu į viršų.
8.
30 cm kekso formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paruoštą pynutę. Uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 minučių kilti.
9.
Į dubenį dėti kiaušinio trynį, įpilti pieno ir išplakti. Aptepti pynę.
10.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes. Ar iškepė patikrinti mediniu iešmeliu, įsmeigus ir ištraukus, iešmelis turi likti švarus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital