Autorius apie receptą:
Šiandien pritrūkau savo duonos, o duoną aš valgau viso grūdo arba avižinę. Bet radau išeitį, kadangi turiu prisipirkusi viso grūdo miltų, tai paieškojusi internete, viename
Šiandien pritrūkau savo duonos, o duoną aš valgau viso grūdo arba avižinę. Bet radau išeitį, kadangi turiu prisipirkusi viso grūdo miltų, tai paieškojusi internete, viename puslapyje radau visai gerą duonos receptą be raugo. Ir ką, po gero pusvalandžio duonelę traukiau iš orkaitės. Duonelė minkšta ir gardi, o kokie gardūs sumuštinukai su sviestu, kumpiu, sūriu, o su lašinukais - labai skanu. Tikrai kepsiu dar ne kartą.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų
kvietinių miltų
(naudojau viso grūdo)
400 mililitrų
kefyro
50 gramų
sėklų mišinio
(skirto duonai)
0.5 šaukštelio
druskos
Pabarstymui:
1 saujelė
sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, sėklų mišinį, supilti kefyrą, pagardinti druska ir užminkyti tešlą.
2.
Iš tešlos suformuoti duonelę, viršų pabarstyti sezamo sėklomis.
3.
Kepimo formą įtiesti kepimo popieriumi ir padėti duonelę.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.