Minkšta česnakinė pynė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Minkšta česnakinė pynė
Autorius apie receptą: Labai skani ir aromatinga mielinė pynė. Labai skani ir aromatinga mielinė pynė. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (apytikriai, +stalui pabarstyti)
200 mililitrų vandens
6 gramai sausų mielių
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio druskos (su nedideliu kaupu)
Įdarui:
60 gramų sviesto (minkšto)
4 skiltelės česnako (apytikriai)
pagal skonį krapų (smulkintų)
1 ir 1/4 šaukštelio prieskoninių žolelių (apytikriai, naudojau rozmariną, baziliką, raudonėlį, čiobrelį)
šiek tiek druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijoti.
2.
Vandenį truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), berti cukrų, mieles ir gerai išmaišyti. Palikti pastovėti 8-10 min.
3.
Po to įmaišyti druską, po truputį suberti prasijotus miltus, suminkyti tešlą. Minkyti 6-8 min.
4.
Sutepti tešlą aliejumi, įdėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai kilti 1 val.
5.
Įdarui česnaką sutarkuoti smulkia tarka.
6.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakų, krapais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska.
7.
Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti stačiakampį maždaug 50x30 cm. Aptepti česnakiniu sviestu, suvynioti vyniotinį. Vyniotinį perpjauti išilgai į 2 dalis, supinti "kasą", susukti apskritimą, galus sujungti ir suspausti. Tada pynutę atsargiai perdėti kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Uždengti vėl rankšluosčiu ir palikti dar 30 min. pakilti šiltoje vietoje.
8.
Aptepimui lengvai išplakti trynį su pienu. Prieš kepant, aptepti plakiniu pynę.
9.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital