Mini pavlova su šokoladiniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mini pavlova su šokoladiniu kremu
Mini pavlova su šokoladiniu kremu
Mini pavlova su šokoladiniu kremu
Mini pavlova su šokoladiniu kremu
Autorius apie receptą: Visas desertas gavosi iš to, ką turėjau šaldytuve, t.y. buvo dar nuo tartos likusio vanilinio kremo, gardžiųjų trupinių, o dar čia ir paruoštas morengas - tad kodėl Visas desertas gavosi iš to, ką turėjau šaldytuve, t.y. buvo dar nuo tartos likusio vanilinio kremo, gardžiųjų trupinių, o dar čia ir paruoštas morengas - tad kodėl nepasigaminus kažko gardaus? Papuošiau tarkuotu šokoladu ir trupiniais, likusiais nuo tartos. Man skanesnės kiek pastovėjusios šaldytuve, atsiskleidžia skoniai tikrai gaiviau. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
136 gramai cukraus (smulkus)
2 vienetai kiaušinių baltymų
Kremui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
125 gramai pieno
50 gramų šokolado
1 vienetas kiaušinių trynių
20 gramų cukraus
12 gramų miltų
2 šaukštai tirpios kavos
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje plakame baltymus, kai jie padvigubėja, pamažu suberiame 1/3 turimo cukraus. Plakame, kol baltymai pradės blizgėti, tampa tvirtesni ir tuomet pamažu suberiame antrą trečdalį cukraus. Kai baltymai tampa standūs, blizgantys, nustojame plakti ir suberiame likusią dalį cukraus. Atsargiai išmaišome mentele. Sudedame masę į konditerinį maišelį (antgalis nr. 8) ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos suformuojame krepšelius. Kadangi norėjau nedidelių, juos formavau gana žemus.
2.
Džioviname iki 100 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol krepšeliai tampa traškūs ir kieti. Jei pradeda ruduoti, sumažiname temperatūrą.
3.
Ruošiame kremą: dubenyje sumaišome kiaušinio trynį, vanilę, 10 g cukraus ir miltus.
4.
Nedideliame prikaistuvyje užviriname pieną ir likusį cukrų. Pamažu jį supilame ant kiaušinių, gerai išmaišome. Statome prikaistuvį vėl ant vidutinės ugnies, perkošiame į jį kiaušinių masę ir maišome šluotele, kol kremas sutirštėja. Perpilame kremą į švarų indą, išlyginame jo paviršių, užklojame maistine plėvele (kad neapdžiūtų), paliekame atvėsti.
5.
Garų vonelėje išlydome šokoladą. Jį sumaišome su tirpia kava. Imame atvėsusį kremą, jį perplakame šluotele, kad taptų vientisas. Įmaišome lydytą šokoladą, išmaišome. Išplakame grietinėlę ir pamažu ją sudedame į kremą, maišant labai atsargiai, kad nesuskystintume kremo.
6.
Statome kremą į šaldytuvą ~30 minučių, kad kiek sustingtų ir dekoruojame iškeptus krepšelius.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Olga
2016-10-19 19:09
Kaip graziai atrodo! Biski tik baisu, kad nesigaus.. Nu bet savaitgali bandysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital