Mini mėsainių bandelės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 28
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Mini mėsainių bandelės
Mini mėsainių bandelės
Mini mėsainių bandelės
Mini mėsainių bandelės
Mini mėsainių bandelės
Mini mėsainių bandelės
Autorius apie receptą: Puikios, purios bandelės tobulai tinkančios mini mėsainiukams. Puikios, purios bandelės tobulai tinkančios mini mėsainiukams. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 28
500 gramų miltų (apytikriai)
150 mililitrų vandens (drungno)
100 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
80 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių
20 gramų šlapių mielių
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Papuošimui:
1 saujelė sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles ištrinti su cukrumi, pora šauktų pieno ir miltų. Leisti apie 10 minučių pastovėti, kol masė suputos.
2.
Supilti vandenį, likusį pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir įberti apie pusę miltų. Išmaišyti iki vientisumo.
3.
Gabalėliais supjaustyti minkštą sviestą ir sudėti į pasigamintą masę.
4.
Miltų berti tiek, kad būtų galima užminkyti elastingą, minkštą tešlą, kuri nekibtų prie rankų. Pridengus palikti kambaryje, kol tešla padvigubės.
5.
Tešlą perminkyti. Ir iš jos formuoti ~20 g tešlos kamuoliukus. Dėti ant kepimo skardos.
6.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir aptepti plakiniu bandeles. Apiberti sezamais. Leisti dar pusvalandį pakilti.
7.
Prieš įdedant į orkaitę bandeles į orkaitės apatinę lentyną įdėti skardą su verdančiu/karštu vandeniu, vandens gali būti nedaug apie 0,5 cm skardoje. Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių. Į orkaitę dėti skardą su bandelėmis. Kepti 10 minučių. Tuomet skardą su vandeniu išimti, bandeles kepti dar apie 10 minučių.
8.
Bandelės pjaustyti tik pilnai atvėsusias duonos peiliu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Teiraujuosi
2023-09-10 08:57
Ar galima bandeles atvesusias uzsaldyti? ATSAKYTI
Justina
2023-09-11 13:31
Galima. ATSAKYTI
Pradinukas
2022-11-16 21:25
O ką daryti jei viršus gavosi labai kietas, o tik vidus minkštas? Visai ne kaip mėsainių bandelės. Kepiau visiškai viską pagal receptą. Gal kažką kitaip reikėtų daryti? ATSAKYTI
Justė
2022-11-17 09:57
Gal tešla nebuvo pakilusi gerai. Jeigu namie vėsiau, gali ir ilgiau pakilimui reikėti, bet turi tikrai smarkiai padidėti jos tūris :) ATSAKYTI
Skaistė
2024-02-24 16:26
Kepiau jau 3 kartus pagal šį receptą. Ir tešla gerai labai iškyla, ir vidus minkštas, bet viršus vistiek gan kietokas išlieka ATSAKYTI
Idomu
2022-08-20 20:23
O kepti su vejeliu ar be ATSAKYTI
Saulė
2022-08-22 11:45
Aš kepu be :) ATSAKYTI
Gilė
2022-08-09 21:35
Kiek reiktų sausų mielių ? :) ATSAKYTI
Adelė
2022-08-10 10:07
Tuomet reikėtų 6-7 gramų sausų mielių. :) ATSAKYTI
Vaida
2020-10-04 09:36
O galima šlapias mielės pakeisti sausom? ATSAKYTI
jurga
2020-07-07 15:59
O kam reikalinga skarda su vandeniu? ATSAKYTI
Agnė
2020-07-08 10:07
Sukuria garinės orkaitės efektą, garai suteikia bandelėms kiek kitokią tekstūrą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital