Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis
Autorius apie receptą: Rabarbarai ir braškės - gaivus derinys, tiesiog sutvertas pavasario šventėms. Galetė yra vienas paprasčiausių saldžių kepinių, jos pagaminamos nesunkiai, bet vaizdas ir Rabarbarai ir braškės - gaivus derinys, tiesiog sutvertas pavasario šventėms. Galetė yra vienas paprasčiausių saldžių kepinių, jos pagaminamos nesunkiai, bet vaizdas ir skonis paliks įspūdį kiekvienam. Labai skanu tiek dar karštos su vaniliniais ledais, tiek šaltos. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
210 gramų kvietinių miltų
115 gramų sviesto (šalto)
5 šaukštai vandens (labai šalto)
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 stiklinė rabarbarų
1 stiklinė braškių
60 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas citrinos sulčių
Aptepimui:
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus sumaišome su šaukštu cukraus ir druska.
2.
Kubeliais supjaustome šaltą sviestą, sudedame į miltus ir pertriname viską rankomis, kol miltai sušoks į žirnio dydžio gabalėlius. Supilame vandenį (vanduo turi būti ledinis) ir minkome, kol turėsime vientisą tešlą (1-2 minutes).
3.
Tešlą padaliname į 6 lygias dalis, suformuojame rankomis rutuliukus ir dedame į šaldytuvą valandai.
4.
Įdarui supjaustome rabarbarus ir braškes. Supilame citrinos sultis.
5.
Atskirame inde sumaišome cukrų ir krakmolą.
6.
Kai tešla sutvirtėja, ją iškočiojame į apvalius apie 15 cm skersmens blynus. Dedame juos iškart ant kepimo popieriaus ir į kepimo skardą.
7.
Rabarbarus ir braškes sumaišome su cukraus-krakmolo mišiniu ir dedame ant tešlos blynų, paliekant apie 3 cm nuo krašto. Atsargiai užlankstome kraštelius, nepaliekant tarpų ir skylių. Patepame kraštus ištirpintu sviestu. Skanu ir gražu pabarstyti migdolų riekelėmis, aguonomis ar cukrumi, bet nebūtina.
8.
Kepame 20-30 minučių 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba iki kol krašteliai gražiai paruduos. Iškepusias galetes truputį atvėsiname, kad sutvirtėtų įdaras.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital