Mielinių bandelių vainikas su kamembero sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mielinių bandelių vainikas su kamembero sūriu
Mielinių bandelių vainikas su kamembero sūriu
Mielinių bandelių vainikas su kamembero sūriu
Mielinių bandelių vainikas su kamembero sūriu
Autorius apie receptą: Kalėdoms močiutė pečiuje kepdavo įvairiausius mielinius kepinius: pyragus, bandeles.. O kiek dar visko nebepamenu! Tad pas mane liko įprotis kasmet išsikepti kažką skanaus Kalėdoms močiutė pečiuje kepdavo įvairiausius mielinius kepinius: pyragus, bandeles.. O kiek dar visko nebepamenu! Tad pas mane liko įprotis kasmet išsikepti kažką skanaus būtent iš mielinės tešlos. Kartu su mano virtuvėje jau ne vienerius metus dominuojančiais @miltai_kauno_grudai ir jų EKSTRA miltais iškepėme štai tokių minkštučių mielinių bandelių vainiką, iš kurio atsilaužus šiltą bandelę ją aptepame karštu kamembero sūriu. Skonis lyg tiesiai iš močiutės pečiaus! EKSTRA miltai niekada nenuvilia. Jų nereikia sijoti, nesušoka gumuliukais. Vieną kartą pabandžius supranti, kad ne visi miltai visgi yra vienodi. (...daugiau) Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
350 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių (+ vieno plakto aptepimui)
170 gramų kamambero sūris
100 gramų sviesto
100 gramų vandens (šilto)
90 gramų cukraus
1 šaukštelis druskos
7 gramai sausų mielių
Patiekiant:
pagal poreikį rozmarino
pagal poreikį druskos dribsnių
pagal poreikį granatų sėklų
Padažui:
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį čili dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildome pieną, jame ištirpiname sviestą ir cukrų, palikdami 1 šaukštelį vėlesniam naudojimui.
2.
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, išmaišome ir palaikome 10 minučių, kol suputos.
3.
Į gilų dubenį supilame paruoštą pieną ir mieles, įmušame 3 kiaušinius ir suberiame pusę miltų. Tešlą maišome plakiklio pagalba iš lėto, vis pildami miltų. Tešla turi gautis vientisa ir elastinga, nebelipti prie dubens kraštų.
4.
Perkeliame tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame ir paliekame 2 valandoms kilti.
5.
Rankomis iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus, ir juos dėliojame ratu aplink sūrį. Viską aptepame kiaušinio plakiniu, apiberiame druska ir dedame į 190C orkaitę kepti 20-25 minutėms.
6.
Dekoruojame rozmarinais, granatų sėklomis, sūrį apšlakstome aliejumi su petražolėmis. Valgome šiltą :)
Patarimai:
Stiklinės dydis. Naudojama 250 ml stiklinė.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital