Mielinis vaškės pyragas grilyje (arba orkaitėje)

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Mielinis vaškės pyragas grilyje (arba orkaitėje)
Mielinis vaškės pyragas grilyje (arba orkaitėje)
Autorius apie receptą: Mielinis varškės pyragas labai tiks tiems, kas ieško saldžių idėjų. Šį pyragą tobulai gardu tiekti su mėgstama uogiene. Mielinis varškės pyragas labai tiks tiems, kas ieško saldžių idėjų. Šį pyragą tobulai gardu tiekti su mėgstama uogiene. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
100 gramų pieno (šilto)
100 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
30 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mielės sumaišomos su dalimi šilto pieno ir dalimi cukraus. Paliekama šiltai pastovėti apie 30 minučių, kad mielės suputotų.
2.
Atskirai inde sumaišomas vienas kiaušinis su likusiu cukrumi, cinamonu ir vanile (maišoma iki nebesijaučia cukraus kristalų).
3.
Suberiame du trečdalius miltų. Tuomet sudedama gerai ištrinta varškė ir viskas gerai sumaišoma.
4.
Supilame likusį pieną, sudedame mielių mišinį ir užmaišome tešlą.
5.
Dubenį su tešla pridengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje pakilti (apie 2 valandas).
6.
Kai tešla paruošta, dedame likusius miltus ir išminkome. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau arba mažiau (jų tikslus kiekis priklausys nuo miltų rūšies, kiaušinių dydžio, varškės drėgnumo). Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų elastinga, nelipni, bet ir jokiu būdu ne kieta.
7.
Iš tešlos suformuojame pyragą ir paliekame jį pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.
8.
Pyrago viršų patepame lengvai paplaktu kiaušiniu ir pabarstome cukrumi.
9.
Kepame grilyje 160 C temperatūroje apie 30-40 minučių. Arba galima kepti ir iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
10.
Šį pyragą labai tinka patiekti su uogiene (aš patiekiau su mėlynių).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital