Mielinis pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Dr. Oetker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mielinis pyragas su aguonomis
Mielinis pyragas su aguonomis
Mielinis pyragas su aguonomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
7 gramai sausų mielių (naudojome Dr. Oetker)
60 gramų sviesto (tirpinto)
2 vienetai kiaušinių trynių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
180 gramų aguonų
70 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (išplakto)
100 gramų lazdyno riešutų (smulkintų)
30 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
250 gramų cukatų (smulkių, svarainių, papajų ar razinų)
Papuošimui:
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1.5 šaukštelio želatinos (naudojome Dr. Oetket)
1 šaukštas cukraus
1 sauja vynuogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas dubenyje užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti 1 val.
2.
Tešlai šaukštą cukraus ir mieles suberkite į drungną pieną dideliame dubenyje, išmaišykite. Supilkite į šį mišinį pusę miltų ir viską gerai išmaišę palikite kilti 2-3 val. Tada įmaišykite iki purumo su druska ir likusiu cukrumi išplaktus trynius, sviestą ir likusius miltus. Tešlą suminkykite ir iškočiokite iki 1 cm storio.
3.
Įdarui aguonas nusunkite ir dubenyje išmaišykite su likusiais įdaro produktais.
4.
Tolygiai paskleiskite ant iškočiotos tešlos ir suvyniokite ją į vyniotinį. Padėkite ant kepimo popieriaus skardoje siūle žemyn, vyniotinio galiukus užlenkite po juo pačiu.
5.
Visą vyniotinį aptepkite tirpintu sviestu ir po 30 min. pašaukite į 160-180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 50 min.
6.
Dubenėlyje 3-5 šaukštuose karšto vandens ištirpinkite želatiną ir cukrų, atvėsinkite, užtepkite jos ant atvėsusio vyniotinio viršaus ir sudėkite uogas. Likusia želtina aptepkite uogas – atrodys lyg apledėjusios.
Patarimai:
Kepinio įdarui galima naudoti ir kitokius riešutus: kedrines pinijas, graikinius riešutus, karijas, migdolus ir pan.
Ant vyniotinio uogas galima uždėti ne po vieną, o visą kekę ar kelių spalvų kekes.
“Apledėjusias” uogas galima dar papuošti miltelinio cukraus “šerkšnu”.
AUTORIUS: Dr. Oetker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital