Mielinis pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Ina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Mielinis pyragas su aguonomis
Iškepus
Mielinis pyragas su aguonomis
Mielinis pyragas su aguonomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
550 gramų miltų
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
30 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
3 šaukštai aguonų
3 šaukštai cukraus
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš nurodytų ingridientų išminkykite mieline tešlą ir palikite šiltai pakilti uždengus rankšluostuku apie valandą.
2.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite valandą pamirkti. Tada nukoškite sumalkite, sumaišykite su cukrumi bei tirpintu sviestu.
3.
Tešlą iškočiokite i vieną didelį blyną, jį visą ištrinkite aguonų, cukraus ir sviesto mišiniu. Tada sukite kaip vyniotinį vis nepamiršdami įsukti kraštų, kad įdaras neišbėgtų taip susukus vyniotinį perdėtį į kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi vidury pyrago abu galus sujungti kad gautūsi apvalus pyragas su skyle. Tada įkirpti pyragą lyk po lapelį ir ji įlenkti į vidų sekantį lapelį vėl įkirpti, bet lenkti į lauko pusę taip lankstyti ir karpyti kol visas susikarpys. Tada leisti pyragui apie pusvalandį pakilti. Kepti 180° C temperatūroje apie 40-50 minučių.
AUTORIUS: Ina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Sifita
2020-11-08 18:15
Man irgi gavosi labai kietas viršus, ir kol kilo tešla ištežo ir gavosi vos ne kaip blynas... Kodėl? ATSAKYTI
Kepėja
2021-04-24 15:38
Geriau naudoti sviestą, o ne aliejų. Be to, mieliniams kepiniams nereikėtų padauginti miltų. 550g turbūt yra per daug. ATSAKYTI
Augustė
2017-01-10 14:11
Indre, o tešla gerai pakilti spėju per tą valandą? Jeigu namie vėsiau, gali ir ilgiau pakilimui reikėti. Nes man labai skanus ir nekietas šis pyragas gavosi. Tiesa, aš dariau ne su šviežiom mielėm, o jas pakeičiau sausom (čiut daugiau negu pusę pakelio sausų dėjau, apie 10g), bet ir su šviežiom mielėm turėtų gerai gautis. ATSAKYTI
Indrė
2017-01-07 02:42
Man kepant pagal visas instrukcijas, pyragas gavosi labai kietas - kodėl? ATSAKYTI
taigi.....
2016-02-23 11:53
Vyniojant,kaip rekomenduoja,reikia saugoti kraštus,kad įdaras neišbėgtų, bet kai po to supjaustai ,tai kaip ir nieko tokio,įdaras jau bus prilipęs ir niekur nebėgs ? :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital