Mieliniai užgavėnių blynai

AUTORIUS:
Virėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
Mieliniai užgavėnių blynai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 ml pieno
7 g sausų arba 20 g šviežių mielių
500 g miltų
1 žiupsnelis druskos
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštelis kepimo mitlelių
2 šaukštai pieno kepimo milteliams ištirpdyti (tiek pat ir mielėms)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pašildykite pieną, kad būtų truputi šiltesnis nei kūno temperatūros. Ant sausų mielių užpilkite pieną ir sumaišykite, kad ištirptų. Leiskite mielėms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiranda putos (Jei gaminate su šviežiomis mielėmis, jas ištrinkite su keletu šaukštų šilto pieno ir puse šaukštelio cukraus, leiskite pastovėti, kol pradės putoti.)
Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
Pieną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
Kai mielės jau pradeda veikti, tai yra burbuliuoti, pasidengia balsva putele ir skleidžia mielių kvapą, jas supilkite į pieną su cukrumi, išmaišykite. Tada suberkite miltus ir išmaišykite. Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai bent 1 valandai (jeigu namuose šalta, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite dubenį su tešla.)
Išlydykite sviestą. Kepimo miltelius ištirpdykite poroje šaukštų pieno ir sumaišykite su sviestu.
Sviesto ir pieno mišinį pilkite ant pakilusios tešlos ir maišykite. Palikite tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį.
Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
AUTORIUS: Virėja
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
alvydas
2016-02-09 19:55
man buvo skanu ATSAKYTI
Margo
2015-02-17 10:41
Na dar tokių "čiūdų" negirdėjau, kad su mielėmis kas nors naudotų kepimo miltelius. Tikras marazmas. Juk mielės tam ir yra, kad tešlą iškeltų. ATSAKYTI
Andrius
2022-03-01 13:46
šitoj vietoj ir aš truputį suabejojau receptu. Imsiu "Lietuviški patiekalai" 1991 m. ir darysiu iš ten. ATSAKYTI
Greta
2012-11-24 12:12
reiks kada pasigaminti as jau esu ragavusi tikriausiaia labai skanus blynai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital