Mieliniai pyragėliai su grybais Kūčioms

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mieliniai pyragėliai su grybais Kūčioms
Mieliniai pyragėliai su grybais Kūčioms
Mieliniai pyragėliai su grybais Kūčioms
Autorius apie receptą: Putlius, minkštus ir labai skanius pyragėlius kepame Kūčioms - be kiaušinių ar pieno produktų! Pyragėlius ruošiame su pievagrybiais, bet jei turite, galite naudoti ir kitokius Putlius, minkštus ir labai skanius pyragėlius kepame Kūčioms - be kiaušinių ar pieno produktų! Pyragėlius ruošiame su pievagrybiais, bet jei turite, galite naudoti ir kitokius grybus, tik juos reikėtų prieš tai apvirti. Pyragėliai skanūs ir šilti, ir atvėsę. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
340 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (šilto, apytikriai)
80 mililitrų aliejaus (+trupučio aptepimui)
20 gramų cukraus
5 gramai sausų mielių (naudojome Dr. Oetker)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų pievagrybių
60 gramų morkų
20 mililitrų aliejaus
1/4 vieneto svogūnų
1/4 šaukštelio druskos (ar pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai šiltame vandenyje išmaišyti cukrų ir mieles. Palikti 10 minučių šiltai pastovėti.
2.
Berti druską, pilti aliejų, berti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti gana minkšta, putli, bet nelipti prie rankų. Jei atrodytų per lipni, įberkite dar šiek tiek miltų, o jeigu kietoka - įpilkite dar šiek tiek vandens. Uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti 1 valandai šiltai kilti.
3.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti smulkintą svogūną. Dėti per burokinę tarką sutarkuotą morką ir smulkintus pievagrybius. Vis maišant, apkepinti, kol susileis, apie 10 minučių. Pagardinti druska ir pipirais. Palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Tešlą dalinti į 8 lygias dalis. Kiekvieną gabaliuką ištampyti delne į pailgą “blynelį”. Dėti šaukštą įdaro, užspausti kraštus. Kraštus galima sugnybti, tuomet suploti, kad sujungimo siūlė būtų apačioje.
5.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, galima viršų aptepti trupučiu aliejaus. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20- 25 minutes, kol dailiai apskrus.
Patarimai:
Galima kepti ir sausoje keptuvėje - ant vidutinės kaitros, po 5 - 6 minutes iš vienos pusės.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Vaida
2020-12-15 10:43
O jeigu šaldytų grybų turiu tai ar tiks? ATSAKYTI
Renata
2020-12-15 16:48
Puikiai - jei šaldėte jau virtus, juos atitirpinkite, nukoškite ir susmulkinkite. Jei nevirtus, po atitirpinimo apvirkite ir toliau ruoškite kaip recepte :) ATSAKYTI
Lida
2020-12-14 15:51
Man vienai nesigavo mielinė tešla????? ATSAKYTI
Renata
2020-12-14 16:33
O kas būtent nepavyko? Jei nepakilo tešla - gali būti temperatūra produktų netinkama (vanduo per karštas arba per šaltas) arba mielės pasenusios. ATSAKYTI
Jolanta
2020-01-20 12:15
Šiuos pyragėlius gaminu jau kelintą kartą ir niekaip neatsidžiaugiu tiek jų skoniu,bet labai paprasta gamyba iš labai žemiškų produktų.Būtinai išbandykit,verta! Sekančius kartus gaminsiu su spirgučių-svogūnų įdaru,troškintais rūgščiais kopūstais...fantazijos jūra. ATSAKYTI
Gabriele
2019-12-21 11:41
Labai skanus pyrageliai, lengvai pagaminami ATSAKYTI
Gintaras
2018-12-23 16:27
Kepiau bandeles su grybais,-labai skanu ir tai man pavyko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital