Mieliniai lietiniai su obuoliais

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mieliniai lietiniai su obuoliais
Mieliniai lietiniai su obuoliais
Mieliniai lietiniai su obuoliais
Mieliniai lietiniai su obuoliais
Autorius apie receptą: Ruduo, obuolių metas. Kepame itin skanius, purius ir kvapnius mielinius lietinius. Ruduo, obuolių metas. Kepame itin skanius, purius ir kvapnius mielinius lietinius. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 vienetai obuolių (didelių)
500 mililitrų pieno
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
60 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis sodos
pagal poreikį vanilinio cukraus
pagal poreikį malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
250 ml pieno pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų) ir išplakti su kiaušiniais, cukrumi, druska, vanile.
2.
Miltus sumaišyti su sausom mielėmis ir soda (jos kiekis ant peilio galo mažas žiupsnelis). Suberti miltų mišinį į kiaušinių-pieno masę ir viską gerai išplakti. Tešlą pridengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai apie 40 min.
3.
Obuolius supjaustyti ir apkepti ant nedidelio kiekio sviesto iki lengvo suminkštėjimo, apie 5 min. Pagardinti žiupsneliu cinamono. Obuolių kiekį galite koreguoti, pagal savo skonį.
4.
Likusį pieną pašildyti iki šiltumo. Atskirai ištirpinti 50 g sviesto.
5.
Į pastovėjusią tešlą (ji šiek tiek pakils, atsiras lengvi lyg gležnos putos oro burbuliukai) supilti likusį šiltą pieną ir tirpintą sviestą. Išmaišyti, uždengti rankšluosčiu ir dar palikti ilsėtis šiltai 15 min.
6.
Blynus kepu lietinių keptuvėje. Tik pirmą kepimą patepu sviestu įkaitintą keptuvę. Paberiu kepintų kvapnių obuolių ir tolygiai pilu tešlą ant viršaus. Jei toliau jums kepant blynai prikimba, tuomet dar tepkite keptuvę riebalais (man to daryti neprireikė). Kepimo kaitra turi būti pakankamai aukšta, tuomet iškepa akyti lietiniai.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital