Mieliniai blynai su sūriu vengriškai

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Mieliniai blynai su sūriu vengriškai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Su kiekviena šalimi smagu susipažinti ne tik keliaujant ir matant gražiausius vaizdus, bet ir per maistą! Vengrija garsėja ne tik tradiciniu guliašu, bet ir šiais nuostabiais Su kiekviena šalimi smagu susipažinti ne tik keliaujant ir matant gražiausius vaizdus, bet ir per maistą! Vengrija garsėja ne tik tradiciniu guliašu, bet ir šiais nuostabiais blynais, kurie visada pavyksta labai sotūs, pikantiški ir labai skanūs! O ir paruošimas nėra sudėtingas, tad daugiausia laiko užims tik tešlos pakilimas, o visa kita tik malonus kepimo procesas! (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukšto papildomai)
220 gramų pieno (šilto)
1.5 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelis augalinio aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
Viršui:
200 gramų sūrio (fermentinio, čederio ar kito mėgstamo)
100 gramų grietinės
50 gramų alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
Kepimui:
pagal poreikį augalinio aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį suberti miltus, druską, cukrų, mieles ir išmaišyti.
2.
Į dubenį su miltų mišiniu supilti šiltą pieną ir gerai išmaišyti. Tešlą maišyti patogu elektriniu plaktuvu, juo maišyti reikėtų apie 2 minutes. Tešla pradės lipti prie dubens kraštų, tuomet reikėtų įpilti aliejaus ir minkyti dar apie minutę.
3.
Į tešlą berti 1 šaukštą miltų ir minkyti toliau iki kol tešla pradės atsikabinti nuo dubens kraštų. Visas minkymo procesas turėtų trukti apie 5 minutes. Tešla turi būti labai elastinga, bet truputį limpanti prie pirštų.
4.
Dubenį ištepti su trupučiu aliejaus, sukrėsti išminkytą tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje maždaug 1 valandai arba kol tešla padvigubės.
5.
Į dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, įspausti česnako skilteles, išmaišyti.
6.
Pakilusią tešlą išimti iš dubens ir išversti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą peiliu supjaustyti į 4 lygias dalis, kiekvieną ketvirtį suformuoti į rutulį.
7.
Tuomet tešlą rankomis suformuoti iki apvalaus paplotėlio, paliekant kraštus šiek tiek storesnius nei centras. Kiekvieno apskritimo centre šiek tiek įpjauti, iki galo kiaurai pjauti nereikia, tik pačiame viršuje padaryti negilią įpjovą.
8.
Į keptuvę arba puodą pilti aliejų, įkaitinti, dėti blynelį ir kepti apie 1 - 2 minutes iš abiejų pusių iki kol apskrus. Iškepusius blynelius perkelti į lėkštę išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalai.
9.
Konditeriniu šepetėliu kiekvieną blynelį sutepti paruoštu aliejaus mišiniu, tuomet aptepti grietine, o ant viršaus užberti tarkuoto sūrio.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital