Mieliniai blynai su razinomis - labai skanūs!

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 121)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 121)
Mieliniai blynai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Artėja Užgavėnės, o joms kepsime labai daug blynų! Šie mieiliniai vieni iš jų. Jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis ar kepti visai be jų - Artėja Užgavėnės, o joms kepsime labai daug blynų! Šie mieiliniai vieni iš jų. Jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis ar kepti visai be jų - bus labai skanu ir taip. (...daugiau) Almina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės pieno
3 stiklinės miltų
0.5 stiklinės razinų
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
40 gramų sviesto (arba 2 šaukštų aliejaus)
7 gramai sausų mielių (arba 20g šviežių)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną truputėlį pašildyti (turi būti tik lengvai šiltas, jokiu būdu ne karštas). Į šiltą pieną suberti mieles, cukrų ir druską. Išmaišyti, pridengti ir palikti 5 - 10 minučių pastovėti, kad mielės suputotų.
2.
Į pieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Suberti švariai nuplautas razinas ir dar kartą išmaišyti.
3.
Indą pridengti rankšluostėliu ir palikti šiltesnėje vietoje apie valandą, jog tešla pakiltų (tikslus laikas labai priklausys nuo patalpos temperatūros)
4.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, dėti po šaukštą tešlos kiekvienam blynui kepti ant nedidelės kaitros gražiai apkepant iš abiejų pusių.
Patarimai:
Jei kepsite ant keptuvės nelimpančiu paviršiumi, galima aliejaus ir beveik nenaudoti.
AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Taip
2021-02-10 19:36
Kur sviestas dingo? Kiek jo reikia? ATSAKYTI
Kotryna
2021-02-11 17:12
2 žingsnyje parašyta - supilti ištirpintą sviestą :) ATSAKYTI
Parašyta
2021-02-16 12:32
40 gramų sviesto (arba 2 šaukštų aliejaus) ATSAKYTI
Jurgita
2020-02-25 18:48
O jeigu orkaite truputi pasildyti ir ideti tesla kildinimui. ATSAKYTI
zzz
2020-02-28 21:05
taip taip ir reikia daryti ;) ATSAKYTI
Agnė
2019-05-14 19:16
Pirmą kartą kepiau mielinius blynus.. ir ką... pavyko TOBULAI

AČIŪ ATSAKYTI
Ineta
2019-02-27 12:52
Labai skanus blynai, valgem su uogiene, apsivalgymas :) ATSAKYTI
Totalus fiasko
2019-02-12 15:30
Nesu patyrusi kepėja, tačiau viską padariau tiksliai ir nieko neiškilo. Blynai gavosi ne tik plokšti, bet ir beskoniai. Gal sausas mieles visgi reikia maišyti su miltais, kaip parašyta ant pakelio, o ne su pienu? ATSAKYTI
Laima
2019-02-12 16:38
Pienas turi būti šiltas - ne šaltas ir ne karštas, jei buvo tinkamos temperatūros, gali būti, kad mielės buvo pasenusios, gal dėl to ir nesiaktyvavo, pačią tešlą taip pat reikėtų kildinti šiltai. Man kuo puikiausiai pavyko :) ATSAKYTI
Diana
2019-02-27 12:51
Dar gali būti, kad per trumpai kildinote. Jeigu namuose vėsu, reikėtų kildinti šiltesnėje vietoje (pvz. šalia radiatoriaus) ir gali užtrukti ilgiau, kol pakils. ATSAKYTI
Saulė
2018-07-07 11:29
Skanu ir visai šeimai patiko, niam niam;) ATSAKYTI
Valentina
2018-03-19 19:35
Kiek reikia paprastu mieliu deti ne sausu ? Nes man tesla nepasikele nuo sausu :( ATSAKYTI
Vida
2018-03-19 20:27
Šviežių reikėtų daugmaž dvigubai daugiau, tai kokių 20 gramų. O nepasikelti galėjo, jeigu mielės pasenusios arba kai kurios mielių rūšys būna nesuveikia, gal koks gamintojo brokas. Arba dar galėjo šilumos patalpoje nepakakti pakilimui, visgi mielėms jos reikia. ATSAKYTI
Blyniuke
2020-07-14 19:34
As mieles kildinu ant kito puodo, o puodo apacioje karstas vanduo, puikiai iskyla! Ir uzdengiu mieliu tesla, kad butu silta !;) ATSAKYTI
Karolina
2013-02-16 18:43
Labai skanus, ir be razinu :) Aciu :) ATSAKYTI
Almina
2011-03-04 13:48
Na kadangi esu žemaitė, tai aš neįsivaizduoju užgavėnių be bulvinių blynų :) ATSAKYTI
Just me
2021-02-16 17:32
Žiauriai Jūs čia į temą po mielinių blynų receptu papuolėt... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital