Mielinės spurgos su maltos mėsos įdaru

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Mielinės spurgos su maltos mėsos įdaru
Autorius apie receptą: Siūlau patobulintą receptą spurgų, su kuriomis užaugau ir be kurių neapsieidavo ne vienos Kalėdos, o pakeitus įdarą - ir kiti šeimos susiėjimai. Spurgos - minkštos ir Siūlau patobulintą receptą spurgų, su kuriomis užaugau ir be kurių neapsieidavo ne vienos Kalėdos, o pakeitus įdarą - ir kiti šeimos susiėjimai. Spurgos - minkštos ir sultingos. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 vienetas kiaušinių baltymų
Įdarui:
500 gramų maltos mėsos
2 vienetai svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
750 mililitrų kvietinių miltų
360 mililitrų pieno
40 mililitrų aliejaus
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pieną pašildome, kad užlašinus ant rankos jaustųsi šilumą, bet nedegintų. Į šiltą pieną įmaišome cukrų ir sausas mieles, paliekame kelioms minutėms, kol suputos. Įmaišome miltus, druską ir aliejų. Gerai išminkome. Tešla turi būti elastinga, minkšta. Uždengiame rankšluostėliu ir dedame į šiltą vietą, kad pakiltų maždaug 1 val.
2.
Įdarui svogūnus smulkiai supjaustome.
3.
Apkepame aliejuje pusę svogūnų.
4.
Į farsą dedame keptus ir nekeptus svogūnus, druskos ir pipirus. Gerai išmaišome. Paliekame 1 val.
5.
Kočiojame tešlą į ploną lakštą ir išpjauname 6-8 cm diametro apskritimus.
6.
Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame faršo, kraštą sutepame baltymu, uždengiame antru tešlos apskritimu ir sulipdome kraštus.
7.
Storadugniame puode įkaitiname aliejų, į jį dedame po kelias spurgas taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Kepkite, vis pavartydami, kol iš visų pusių apskrus. Išimame kiaurasamčiu ir sudedame nuvarvėti ant popierinių ranklštuostėlių.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital