Mielinės spurgos su džemu "trikampiai"

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mielinės spurgos su džemu "trikampiai"
Autorius apie receptą: Ne mažiau populiarios už blynus per užgavėnes yra dar ir spurgos. Spurgų kepama labai įvairių, skiriasi ir jų tešlos sudėtys, ir formos ir įdarai. Šiandien noriu pasidalinti Ne mažiau populiarios už blynus per užgavėnes yra dar ir spurgos. Spurgų kepama labai įvairių, skiriasi ir jų tešlos sudėtys, ir formos ir įdarai. Šiandien noriu pasidalinti mielinių spurgų receptu, kurį radau žurnale "Darbštuolė" nr.2023/01 (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
320 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
100 gramų džemo
1 vienetas kiaušinių
15 gramų sviesto
5 gramai sausų mielių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ir 1,5 šaukšto cukraus ištirpinkite šiltame piene. Įplakite kiaušinį ir šaukštą aliejaus.
2.
Dalimis įmaišykite nusijotus miltus, kepimo miltelius bei druską, dėkite šiltą sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys elastinga ir nelimpanti prie rankų.
3.
Uždenkite dubenį su tešla rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40min.
4.
Pakilusią tešlą padalykite perpus ir kiekvieną gabalą iškočiokite į maždaug 24cm skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą supjaustykite į 8 dalis (trikampio forma).
5.
Sudėkite ruošinukus ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti dar 40min.
6.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turi būti tiek, kad semtų spurgas iki pusės) ir kepkite spurgas ant vidutinės kaitros iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir išsipus.
7.
Iškepusias spurgas ataušinkite ant popierinio rankšluosčio, įdarykite džemu ir apvoliokite likusiame cukruje.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital