Mielinės bandelės su cinamonu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Mielinės bandelės su cinamonu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
2,5 a. š. sausų mielių
1 stiklinė šilto vandens
3 stiklinės miltų
85 g ištirpinto sviesto
3 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
0,25 stiklinės šilto pieno
0,5 stiklinės tirpios bulvių košės dribsnių
Įdarui:
0,25 stiklinės cukraus
1,5 a. š. cinamono
2 a. š. miltų
2 v. š. tirpinto sviesto
Glajui:
1,25 stiklinės cukraus pudros
1 a. š. vanilės ekstrakto
4–5 v. š. grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ir šaukštelį cukraus suberti į šiltą vandenį, išmaišyti ir palikti 5 minutes, kad pradėtų putoti. Miltus persijoti. Į persijotus miltus suberti cukrų, druską, tirpios bulvių košės dribsnius, supilti tirpintą sviestą, šiltą pieną ir vandenį su mielėmis. Viską išmaišyti mediniu šaukštu arba elektriniu mikseriu ir užminkyti tešlą. Minkyti 5 – 7 minutes, kol tešla taps elastinga ir minkšta. Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti virtuvinu rankšluostėliu ir palikti 2 valandoms šiltai, kad pakiltų. Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą: sumaišyti cukrų, cinamoną ir miltus. Sviestu ištepti dviejų apvalių kepimo formų vidų (dugną ir šonus). Pakilusią tešlą iškočioti ant silikonine arba maistine plėvele ištiesto paviršiaus į maždaug 30 cm x 40 cm lakštą. Iškočiotos tešlos paviršių ištepti tirpintu sviestu, ant jo tolygiai paskirstyti įdarą ir susukti į vyniotinį, pradedant nuo ilgojo krašto. Vyniotinį pjaustyti į 12 vienodo dydžio bandelių, jas išdėlioti į paruoštas kepimo formas, tarp bandelių paliekant nemažus tarpus. Uždengti virtuviniu rankšluostėliu ir palikti 1,5 – 2 valandoms šiltai, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 190oC (375oF). Iškilusias bandeles kepti maždaug 20 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Kol bandelės kepa, paruošti glajų: sumaišyti cukraus pudrą, vanilę truputį grietinėlės. Glajus turi būti gana tirštas, bet ne sausas ir lengvai tepamas. Jeigu per sausas, dėti dar 1–2 šaukštus gritinėlės. Jei glajus išejo per skystas, įdėti daugiau cukraus pudros. Iškeptas bandeles traukti iš orkaitės. Neišėmus iš kepimo formos, dar karštų bandelių viršų aptepti cukraus glajumi. Bandelės skaniausios šiltos. Skanaus.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital