Mielinės bandelės mėsainiams ir sumuštiniams

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mėsainių ir sumuštinių bandelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
Tešlai:
550 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (šilto)
100 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
25 gramai šlapių mielių (arba 11 gr sausų)
2 šaukštai degtinės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos (be kaupo)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis pieno
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į vandenį dėti mieles, suberti cukrų, gerai išmaišyti, kad mielės ištirptų. Tada suberti druską, įmušti kiaušinį, įpilti degtinę, aliejų ir gerai išmaišyti. Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą, tešla turi būti minkšta ir elastinga.
2.
Išminkytą tešlą uždengti rankšluostuku ir padėti šiltai apie 1.5 valandos, kad pakiltų.
3.
Suformuoti bandeles. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad tarpusavyje nesiliestų. Kildinti dar apie 10 min. Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Eda
2022-05-09 18:30
Niekam tikes receptas,kietos bandeles,neatitinka net miltu kiekis nurodytas recepte ATSAKYTI
Greta
2022-05-10 10:28
Receptas tikrai puikus, bet miltų kiekį gali reikėti kiek koreguoti, kaip aprašyta, pagal tešlos konsistenciją. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital