Mielinės bandelės „Cross Buns“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mielinės bandelės „Cross Buns“
Mielinės bandelės „Cross Buns“
Mielinės bandelės „Cross Buns“
Mielinės bandelės „Cross Buns“
Autorius apie receptą: Tradicinės angliškos Velykų bandutės, papuoštos kryželiu. Skanaukite dar šiltas vienas, mirkykite puodelyje juodosios arbatos su pienu ar užsitepkite sviesto. Tradicinės angliškos Velykų bandutės, papuoštos kryželiu. Skanaukite dar šiltas vienas, mirkykite puodelyje juodosios arbatos su pienu ar užsitepkite sviesto. Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
450 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
3 vienetai kiaušinis
200 gramų razinų
125 mililitrai pieno (šilto)
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų (tarkuotos)
20 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį malto cinamono
pagal skonį gvazdikėlių
pagal skonį muskato drožlės
Papuošimui:
3 šaukštai kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 šlakelis vandens
Aptepimui:
pagal poreikį skysto medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas užmerkite juodojoje arbatoje arba vandenyje (geriausia iš vakaro ar bent kelias valandas iki gaminimo).
2.
Mieles užberkite 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu, kad mielės suaktyvėtų.
3.
Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, sudėkite pieno ir mielių masę, tarkuotą citrinos žievelę. Išmaišykite.
4.
Miltus sumaišykite su prieskoniais, druska ir po truputį berkite į tešlą nuolat maišydami. Sudėkite sviestą ir maišykite tešlą 10–15 min. (naudokite maišytuvą tešlai).
5.
Įminkykite razinas, uždenkite rankšluostėliu, palikite šiltai kilti 1 val.
6.
Tešlą padalykite į 9–12 kamuoliukų (priklauso nuo to, kokio dydžio bandelių norite).
7.
Sudėkite į kepimo formą ir palikite dar pusvalanduką kilti.
8.
Sumaišykite miltus su vandeniu. Turi gautis riebios grietinės tirštumo masė. Sudėkite į maišelį, nukirpkite kraštelį ir išspauskite po kryželį ant kiekvienos pakilusios bandelės.
9.
Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 min. Karštas bandeles sutepkite medumi. Skanaujame atvėsusias.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital