Nekeptas mėtinis varškės tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas mėtinis varškės tortas
Autorius apie receptą: Paprastas, gaivus, gal kiek neįprastas mėtinio skonio tortas. Šiam tortui mėtinį skoni suteikė piene virtos mėtos ir medus su pipirmėte. Kas mėgsta mėtinius desertus manau Paprastas, gaivus, gal kiek neįprastas mėtinio skonio tortas. Šiam tortui mėtinį skoni suteikė piene virtos mėtos ir medus su pipirmėte. Kas mėgsta mėtinius desertus manau šis tortukas tikrai patiks. Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
170 gramų sausainių (naudojau Selga)
90 gramų sviesto
10 gramų kokoso drožlių
Viršui:
20 gramų mėtų
500 gramų varškės (naudojau 0,5% riebumo)
270 mililitrų pieno
70 gramų medaus (naudojau su pipirmėte)
1 vienetas žaliųjų citrinų
18 gramų želatinos (naudojau smulkiai maltą)
1.5 šaukštelio matcha miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sviestą ištirpinti.
2.
Į dubenį dėti sausainius ir susmulkinti elektriniu maisto smulkintuvu. Suberti kokoso drožles, supilti sviestą, gerai išmaišyti.
3.
Torto formą, nusegamais kraštais, ištiesti kepimo popieriumi. Sudėti paruoštus trupinius ir prispausti prie dugno. Dėti į šaldytuvą.
4.
Varškės sluoksniui į puodą sudėti mėtas (su lapeliais ir koteliais), supilti pieną ir virti. Užvirti ir ant silpnos ugnies maišant dar virti 2 minutes. Išjungti kaitrą, įtarkuoti žaliosios citrinos žievelę, išmaišyti ir palikti pastovėti 1 valandą.
5.
Pieną, kuriame virė mėtos, perkošti per smulkų sietelį, gerai nuspausti mėtas. Suberti želatiną, išmaišyti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų. Tuomet pakaitinti garų vonelėje iki kol ištirps ir masė taps skysta, vientisa. Suberti matcha miltelius, gerai išmaišyti, sudėti medų, vėl išmaišyti ir atvėsinti.
6.
Į dubenį dėti varškę, permaišyti elektriniu plaktuvu, supilti želatinos masę ir gerai permaišyti elektriniu plaktuvu iki kol neliks varškės gumuliukų.
7.
Ant paruošto pagrindo supilti paruoštą masę, dėti tortą į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms, o geriausia visai nakčiai.
Patarimai:
Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital