Mėsos suktinukai orkaitėje su bulvių tarkių plutele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Mėsos suktinukai orkaitėje su bulvių tarkių plutele
Mėsos suktinukai orkaitėje su bulvių tarkių plutele
Mėsos suktinukai orkaitėje su bulvių tarkių plutele
Mėsos suktinukai orkaitėje su bulvių tarkių plutele
Mėsos suktinukai orkaitėje su bulvių tarkių plutele
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų kiaulienos nugarinės (arba vištienos krūtinėlės)
150 gramų pievagrybių
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
80 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 sauja krapų (smulkintų)
2 šaukštai miltų
1 šaukštas pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaulienos nugarinę plonai supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais. Mėsos gabalėlius plonai išmuškite. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais ir palikite 15-20 min. skoniams persisunkti.
2.
Kol mėsa marinuojasi pasiruošikite įdarą: pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir viską pakepinkite aliejuje. Atvėsinkite. Tada įberkite žiupsnelį druskos, smulkintų krapų, tarkuoto sūrio ir viską išmaišykite.
3.
Ant išmuštos mėsos dėkite įdarą, mėsos kraštelius užlankstykite kaip vokelį ir susukite suktinukus. Rankomis paspauskite ir paformuokite, kad būtų tvirtesni.
4.
Bulves sutarkuokite per smulkią burokinę tarką (grioveliai kaip įprastos, tik mažesni gerokai), lengvai nuspauskite skystį. Kiaušinį išplakite su druska ir trupučiu pieno. Miltus supilkite į negilų dubenį.
5.
Suktinukus pavoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinių plakinyje ir rankomis iš visų pusių apspauskite bulvių tarkiais. Paruoštus suktinukus iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi, kol gražiai apskrus.
6.
Tada apkepusius suktinukus sudėkite į kepimo indą ir dar 15 - 20 min. kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius suktinukus patiekite su grietine ir daržovėmis ar salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital