Mėsos pyragas su virtais kiaušiniais

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Mėsos pyragas su virtais kiaušiniais
Mėsos pyragas su virtais kiaušiniais
Autorius apie receptą: Labai sotus ir skanus pyragas. Puiki idėja panaudoti likusius po Velykų kiaušinius. Labai nesudėtingai paruošiamas ir dar greičiau dingstantis nuo stalo. Labai sotus ir skanus pyragas. Puiki idėja panaudoti likusius po Velykų kiaušinius. Labai nesudėtingai paruošiamas ir dar greičiau dingstantis nuo stalo. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų smulkintos jautienos
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
5 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 sauja mėtų
1 šlakelis pieno
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atšildyti sluoksniuotą tešlą. Pailgą kekso formą ištepti aliejumi.
2.
Vieną tešlos lakštą iškočioti ir įtiesti į formą, kad pilnai padengtų ir formos kraštus.
3.
Jautieną gerai išmaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, svogūnų laiškais, smulkintais mėtų lapeliais, garstyčiomis, druska, pipirais.
4.
Pusę paruoštos masės paskleisti į formą ant tešlos. Sudėti virtus kiaušinius ir likusią jautieną.
5.
Kitą dalį tešlos iškočioti, uždėti ant jautienos. Kraštus užspausti, likusią dalį tešlos apipjauti.
6.
Iš likusios tešlos iškočioti tris pailgas juosteles ir iš jų supinti pynę. Dėti ant pyrago viršaus.
7.
Pyrago viršų aptepti plonu sluoksniu pieno.
8.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
9.
Prieš tiekiant, pyragą atvėsinti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital