Mėsos ir cukinijų kukuliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mėsos ir cukinijų kukuliai
Autorius apie receptą: Mėgstu gaminti patiekalus, kurių gaminimas neužima daug laiko, bet yra skanūs ir tuo pačiu sotūs. Dažniausiai, tai būna įvairūs troškiniai, ruošiami troškintuve, Mėgstu gaminti patiekalus, kurių gaminimas neužima daug laiko, bet yra skanūs ir tuo pačiu sotūs. Dažniausiai, tai būna įvairūs troškiniai, ruošiami troškintuve, keptuvėje ar tiesiog kepami orkaitėje. Šiandien planavau gaminti mėsos kukulius su pomidorų padažu, bet ekspromtu sugalvojau į padažą įdėti morkų ir ką jus galvojate... Ogi pavyko superinis padažas ir, žinoma, labai gardus patiekalas. O dar bulvių košė... Tikrai apsivalgymas. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 kilogramo kiaulienos faršo
0.5 vieneto cukinijų (mažos)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
0.5 litro vandens (arba sultinio)
2 vienetai morkų
3 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
2 skiltelės česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti mėsą.
2.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, nuo jos šiek tiek nuspausti skysčio, svogūną smulkiai supjaustyti ir suberti į dubenį su mėsa, įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais mėsai, pipirais, druska, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišyti.
3.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti nedidelius mėsos rutuliukus.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti paruoštus kukuliukus ir apkepti po kelias minutes iš abiejų pusių. Tuomet išimti iš keptuvės ir sudėti į lėkštę.
5.
Česnaką susmulkinti, morkas sutarkuoti šiaudeliais (galima tarkuoti burokine tarka), suberti į keptuvę, kurioje kepė mėsos kukuliukai ir pakepti kelias minutes.
6.
Į keptuvę įdėti pomidorų padažą ir supilti vandenį, pagardinti druska, pipirais ir sudėti iškeptus mėsos kukuliukus.
7.
Viską kartu patroškinti kelias minutes vis pamaišant iki kol padažas sutirštės. Jei padažas per tirštas, galima įpilti dar vandens.
8.
Paruoštus kukuliukus pagardinti prieskoninėmis žolelėmis ir tiekti su bulvių koše ar kitu mėgiamu garnyru.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital