Menkės kepsneliai su daržovių garnyru

AUTORIUS:
Regina R.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Menkės kepsneliai su daržovių garnyru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Žuvies kepsneliams:
500 g menkės ar saidos filė
2 šaukštų krakmolo
2 didelių skiltelių česnako
1 nubraukto šaukštelio druskos
"Santa Maria" penkių rūšių pipirų mišinio
maltų lauro lapelių
krapų
džiuvėsių apibarstymui
aliejaus kepimui

Daržovių garnyrui:
500 g bulvių
2 didelių morkų
200 g nulupto moliūgo
150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 didelio svogūno
1 saliero stiebo
2 kubelių daržovių sultinio
1 stiklinės grietinėlės
50 g sviesto
1 šaukštelio krakmolo
baziliko
mairūno
žalių krapų
šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.
Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 g sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val.
AUTORIUS: Regina R.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital