Menkės ir žaliųjų žirnelių apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Menkės ir žaliųjų žirnelių apkepas
Menkės ir žaliųjų žirnelių apkepas
Menkės ir žaliųjų žirnelių apkepas
Menkės ir žaliųjų žirnelių apkepas
Autorius apie receptą: Atsimenu, kai pirmą kartą jį valgiau tai nelabai supratau, kas ten tarp tos žuvies ir žirnelių dar yra. Bananai! Plonas jų sluoksnis nuostabiai derėjo su žirneliais ir kaip Atsimenu, kai pirmą kartą jį valgiau tai nelabai supratau, kas ten tarp tos žuvies ir žirnelių dar yra. Bananai! Plonas jų sluoksnis nuostabiai derėjo su žirneliais ir kaip nebūtų keista su žuvimi. Karis ir grietinėlė nuostabiai apjungė šį sunkiai suvokiamą derinį. Ir jei nedėti bananų, šis apkepas taptų paprastu, eiliniu, niekuo neišsiskiriančiu žuvies patiekalu. Tik šiam apkepui nenaudokite jau pernokusių bananų. Geltoni tinka, bet su juodais taškeliais ant žievės, naudojami daugiau saldiems patiekalams ruošti. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
900 gramų menkių (arba kitos jūrinės baltos žuvies)
500 gramų šaldytų žirnelių
400 mililitrų grietinėlės
2 vienetai bananų (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
4 šaukšteliai kario
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atšildyti žirnelius kambario temperatūroje.
2.
Svogūną susmulkinti, tuomet keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti žirnelius iki auksinės spalvos. Atidėti į lėkštę.
3.
Žuvį supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais ir apkepti toje pačioje keptuvėje.
4.
Tuomet į kepimo indą sudėti apkeptą žuvį taip, kad neliktų jokių tarpų tarp gabaliukų. Apibarstyti druska ir pipirais, suberti apkeptus svogūnus per visą plotį.
5.
Bananus supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėlioti ant svogūnų sluoksnio. Svarbu dėti taip, kad taip pat neliktų tarpų. Ant viršaus užberti žirnelius.
6.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, berti karį, pilti grietinėlę, įberti dar šiek tiek druskos ir išplakti. Visą plakinį užpilti ant žirnelių. Žirneliai turėtų būti 0,5 -1 cm padengti grietinėle, kad kepant jie neapdegtų.
7.
Kepti įkaitintoje iki 185 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital