Mėlynuoju kopūstų dažyti margučiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Mėlynuoju kopūstų dažyti margučiai
Mėlynuoju kopūstų dažyti margučiai
Mėlynuoju kopūstų dažyti margučiai
Autorius apie receptą: Dažymas mėlynu kopūstų yra turbūt antras žinomiausias natūralus margučių dažymo būdas po dažymo svogūnų lukštais, bet kadangi vis atsiranda klausiančiųjų, kaip Dažymas mėlynu kopūstų yra turbūt antras žinomiausias natūralus margučių dažymo būdas po dažymo svogūnų lukštais, bet kadangi vis atsiranda klausiančiųjų, kaip jais dažyti, nusprendžiau detaliau aprašyti ir šį būdą. O kad būtų įdomiau, išbandžiau ne tik tradicinį mirkymą kopūstų nuovire, bet ir margesnį eksperimentą :) (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų raudongūžių kopūstų
0.5 litro vandens
2 šaukštai acto 9%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Naudojau kiaušinius baltu lukštu, nes ant rudo lukšto kiaušinių spalva būna ne mėlyna, o tokia melsvai ruda, labiau link juodos. Recepte užrašiau nuoviro proporcijas pusei litro vandens, o dažydami daugiau margučių tiesiog proporcingai padidinkite ingredientų kiekius.
2.
Mėlynąjį kopūstą smulkiai supjausčiau (daugmaž 0.5. cm gabaliukais), sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu, užvirinau, o tada uždengiau puodą dangčiu ir ant nedidelės ugnies pavirinau apie 15 minučių. Gautas nuoviras buvo labai tamsus, beveik juodas. Nuovirą perkošiau per sietelį.
3.
Pirmoje nuotraukoje pavaizduotas margučio raštas išgautas taip - į kopūstų gabalėlius, likusius perkošus nuovirą, įpyliau du-tris šaukštus nuoviro (jog būtų truputis skysčio spalvai ir drėgmės) bei šaukštą acto ir išmaišiau. Tada tais gabalėliais standžiai apdėliojau kietai virtą kiaušinį baltu lukštu, jog niekur neliktų tarpelių ir nesimatytų lukšto, standžiai apspaudžiau ir įvyniojau į celofaninį maišelį (tinka ir maistinė plėvėlė). Padėjau į šaldytuvą parai. Po paros išvyniojau ir labai atsargiai, švelniai nuėmiau kopūstų sluoksnį. Jokiu būdu margučio neplaukite, tiesiog švelniai nuimkite kopūstus ir tiek. Margutį padėjau ant popierinio rankšluostėlio ir leidau natūraliai nudžiūti. Nudžiūvusį patepiau trupučiu aliejaus (tik nenaudokite kokosų aliejaus, nes jis suteikia balzganumo).
4.
Antroje nuotraukoje pavaizduotas margutis išgautas taip - perkoštą kopūstų nuovirą atvėsinau ir įmaišiau actą (dedu apie šaukštą acto pusei litro nuoviro). Nuoviru užpyliau virtą balto lukšto kiaušinį, jog visiškai apsemtų. Patikrinau, kad kiaušinis nesiliestų prie indo sienelių (kad po to neliktų dėmelių). Nuotraukoje parodytą spalvą man margutis įgavo per daugmaž 7 valandas (tikslus laikas gali varijuoti priklausomai nuo nuoviro stiprumo). Tada kiaušinį ištraukiau iš nuoviro, padėjau ant popierinio rankšluostėlio ir palikau natūraliai nudžiūti. Nudžiūvusį patepiau trupučiu aliejaus.
5.
Spalvingų jums Velykų ir skanių eksperimentų!
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Irma
2019-04-22 00:42
Dėkui už išsamų paaiškinimą: puikiai pavyko! ATSAKYTI
Dovilė
2019-04-23 11:42
Labai labai gera girdėti, smagu, jog pavyko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital